Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

June 26, 2013

Gafă enormă a lui Traian Băsescu în ziua de doliu național

 De ziua doliului național decretată de  Guvern în memoria victimelor carnagiului de duminică din Muntenegru, președintele Traian Băsescu a semnat  un mesaj adresat românilor cu ocazia Zilei Drapelului Național. Mesajul lui  Băsescu se încheie cu urarea de La mulți ani adresata românilor, României și Tricolorului. 

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis miercuri, 26 iunie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național., se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.
Vă prezentăm textul mesajului:
„Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului Național, reprezintă pentru toți românii un moment de sărbătoare.
Drapelul Național amintește fiecărui român trecutul de luptă pentru unitate și independență și ne face să trăim un sentiment de mândrie și de apartenență la țară și la valorile naționale.
Zbuciumata istorie a României a dovedit că Drapelul Național reprezintă principalul simbol al unității românilor de pretutindeni, amintind fiecăruia dintre noi datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, independenta și suveranitatea României.
În această zi îi îndemn pe toți românii, oriunde s-ar afla, să cinstească așa cum se cuvine acest simbol național.
La multi ani, români!
La mulți ani, România!
La mulți ani, Tricolor!
 Traian Băsescu
 Președintele României”
Ziua de 26 iunie a fost proclamată în 1998 ca Zi a Drapelului Naţional.

Doliu național pentru romanii morti in Muntenegru!




Guvernul a decretat ziua de miercuri, 26 iunie, drept zi de doliu național pentru victimele accidentului din Muntenegru. Al treilea avion cu romanii morți în accidentul din Muntenegru a aterizat, marți seara, la Baza 90 din Otopeni. 

La baza militara s-a aflat premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Dusa, înalți oficiali din Guvern, precum și câțiva membri ai familiilor celor morți, pentru care s-a făcut
o excepție și li s-a permis accesul pe pista. Tot marți au ajuns în țara și pacienții răniți, cu doua aeronave puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale (MApN).


Aeronava cu trupurile neînsuflețite ale celor 18 romani a fost primita cu o ceremonie religioasa. Dupa ceremonia făcută în amintirea celor 18 persoane care si-au pierdut viata în tragedia din Muntenegru, trupurile neînsuflețite au fost preluate și transportate la Institutul de Medicina Legala (IML).
Autoritățile au anunțat ca procedura de identificare a victimelor a fost extrem de dificila, in urma tragediei multe dintre acestea fiind desfigurate de impact. Dupa ce se va face recunoașterea victimelor, acestea vor fi predate familiilor si vor fi transportate în localitățile din care provin.


Tot marți au ajuns în țară și cei 29 de răniți, cu doua aeronave puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale (MApN). Ambulantele SMURD cu persoanele rănite au fost însoțite de echipaje de Politie, pentru a ajunge cat mai repede la cele patru spitale, Elias, Bagdasar Arsene, Floreasca si Spitalul Universitar. Personalul acestor spitale s-a aprovizionat cu rezerve de sânge și stocuri de medicamente si au fost eliberate paturi pentru a fi internate persoanele grav rănite.

Trei dintre pacienții răniți sunt în stare grava, iar medicii s-au declarat rezervați cu privire la evoluția stării lor de sănătate.

Guvernul a decretat ziua de miercuri, 26 iunie, drept zi de doliu național pentru victimele accidentului din Muntenegru. 
Hotărârea privind declararea zilei de doliu național a fost aprobata marți, în ședința speciala a Guvernului. 



Premierul Victor Ponta și ministrul Apărării, Mircea Dusa, vor participa, miercuri dimineața, la ceremonia publica dedicata Zilei Drapelului, unde steagul va fi ridicat pe catarg și apoi arborat în berna, iar cei prezenți vor tine un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.
Un autocar cu turiști romani s-a prăbușit, duminica în jurul orei 18.00 a României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morți și 29 de răniți. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o sosea dintr-o regiune montana la 30 de kilometri nord de Podgorita, capitala Muntenegrului.