- postat de Virgil Andronescu -
- sursa: Realitatea.net -
Cercetătorul şi exploratorul Teodor Gheorghe Negoiţă, primul român care a atins Polul Nord, în 1995, a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 64 de ani, anunţă Societatea de Geografie din România şi revista Terra Magazin.
Teodor Gheorghe Negoiţă, director al Institutului Român de Cercetări Polare şi preşedinte al Fundaţiei Antarctica Română, a fost liderul cercetării polare româneşti. A organizat şi condus numeroase expediţii în Arctica şi Antarctica, a reprezentat România la şedinţele Tratatului Antarctic şi a fost membru activ al Comitetului pentru Protecţia Mediului în Antarctica.Teodor Negoiţă a pus bazele primei şi singurei staţii de cercetări polare româneşti în Antarctica, Law-Racoviţă, iar fostul preşedinte Emil Constantinescu l-a decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Ofiţer.În 2009, actualul şef de stat, Traian Băsescu, l-a decorat, şi el, pe Negoiţă, la propunerea şi recomandarea Academiei Române, cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Comandor. Cercetătorul va fi înmormântat sâmbătă, în localitatea natală, Sascut Sat, din judeţul Bacău.
Statisticile blogului
Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!
March 25, 2011
A murit primul român care a ajuns la Polul Nord
NoComment!
-postat de Virgil Andronescu-
-sursa: YouTube-
-sursa: YouTube-
Istoria municipiului Braila : ,,PERICOL DE PRABUSIRE''!
Când Gigi Becali şi C.V. Tudor par europarlamentari respectabili
-postat de Virgil Andronescu-
- sursa: Ziare.ro -
Vineri, 25 martie 2011 Sursa: Evenimentul Zilei Autor: Silviu Sergiu
Scandalurile de corupţie mi-au provocat, de-a lungul timpului, sentimente dintre cele mai diverse.
Pe la douăzeci de ani mă indignam la fiecare "tun" dat, în tulburii ani ’90, de câte vreun băiat deştept al privatizărilor. Mai târziu, după ce am înţeles că sistemul mafiot construit de politicieni-oameni de afaceri- lideri de opinie- magistraţi este foarte greu de învins, indignarea a fost înlocuită de resemnare. După resemnare a venit lehamitea. Când "reţeaua Cătălin Voicu" a ieşit la lumină am simţit şi un soi de teamă. Credeam până atunci că mafioţii români au gulere albe, că sunt diferiţi de interlopii bulgari care se împuşcă în plină stradă. Citind stenogramele din acest dosar de corupţie m-am gândit că nivelul la care a ajuns corupţia din România riscă să genereze anarhie, să generalizeze disoluţia autorităţii statului. Nu sunt naiv. Bănuiam cum arată caracatiţa, care, de două decenii, ţine captiv statul român şi îi consumă resursele. Totuşi, după ce citeşti "stenogramele Voicu" nu ai cum să nu te cutremuri.
Niciun scandal de corupţie nu mi-a produs sentimente atât de amestecate precum cazul lui Adrian Severin. O combinaţie agasantă de dezgust şi milă. Dezgust pentru că mi se pare revoltătoare atitudinea politicianului român în faţa oprobriului european. Credeam că un politician român cu o carieră internaţională respectabilă (pe care atitudinea sa din acest scandal o va anula) nu va da dovadă de atâta vivacitate în a ascunde gunoiul sub preş. Energia cu care Severin se agaţă de "ciolanul de Bruxelles" este dezgustătoare. După scandalul declanşat de ziariştii de la "Sunday Times", singura activitate a lui Adrian Severin în Parlamentul European va fi încasarea salariului. Monica Macovei are perfectă dreptate când spune că Severin nu-şi va mai putea exercita mandatul. Activitatea de europarlamentar constă, în principal, în convingerea celorlalţi să-ţi susţină iniţiativele legislative. Adrian Severin nu va reuşi acest lucru, pentru că ceilalţi eurodeputaţi se vor feri să susţină amendamente suspecte că au fost depuse contra cost. Dezgust pentru detaşarea cu care Severin i-a sfidat pe ceilalţi europarlamentari, care l-au huiduit în unanimitate pentru că nu-şi dă demisia. S-a aşezat în ultimul rând şi a vorbit în permanenţă la telefon, într-o încercare eşuată de a evita penibilul.