Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

March 26, 2011

La culcare baieti! Fotbalul nu e pentru toti...

  - postat de vIrgil Andronescu -
 - sursa: http://www.agentia.org -

Euro 2012: Bosnia-Romania 2-1. Sansele de calificare s-au cam redus.
  Reprezentativa de fotbal a Romaniei pierde in fata nationalei Bosniei-Hertegovina, scor 1-2. Dupa un meci chinuitor, cu faze bune de o parte si de alta a celor doua porti, romanii raman cu doar cele doua puncte obtinute pana acum in campania de calificare la Euro 2012. Practic, Romania este scoasa din calculele calificarii. Capitanul selectionatei noastre a fost Tamas, Chivu e accidentat si nu a fost nici macar rezerva. La inceputul partidei imnul national al Romaniei a fost huiduit pe stadionul din Zenica. Tot în grupa D, vineri seară, Franţa a învins, scor 2-0, în deplasare, selecţionata Luxemburgului.
Clasament Grupa D, dupa meciul Bosnia-Romania, scor 2-1

1. Franta 12 pct
2. Belarus 8 pct
3. Bosnia 7 pct
4. Albania 5 pct
5. ROMANIA 2 pct
6. Luxemburg 1 pct

Romania trezeste-te!!!Britanicii nu dorm!

- postat de Virgil Andronescu -
        - sursa: Ziare.com -
 Proteste violente la Londra: Britanicii au vandalizat centrul orasului
 

Sute de mii de protestatari au iesit, sambata, pe strazile din Londra, in cea mai mare manifestatie de la cea din 2003, contra razboiului din Irak.Desi organizatorii protestului, Confederatia sindicala britanica Trade Union Congress (TUC), sustineau ca marsul va fi unul pasnic, protestatarii vandalizeaza de ore bune centrul Londrei, autoritatile sfatuind comerciantilor sa-si inchida magazinele si sa se adaposteasca- Activistii au precizat, pe site-ul sindicatului, ca manifestatia a fost "o explozie uriasa de ura si furie". Tot pe site-ul TUC, liderii de sindicat mentioneaza ca au pus la dipozitie 600 de autocare si noua trenuri care au transportat manifestantii in Londra.- "Vrem sa aratam Guvernului ce credem despre politica sa", a declarat un protestatar de 62 de ani.- Principalul grup de mars a demonstrat pasnic si a mers de-a lungul rutei planificate, fara a se implica in conflicte cu autoritatile, puncteaza AFP.
- De mai bine de trei ore, fortele de ordine incearca sa imprastie un grup de protestatari care vandalizeaza centrul metropolei. Politistii le-au cerut retailerilor de pe Picaddily Circus sa inchida magazinele.- Peste 8.000 de activisti anti-capitalisti se afla in capitala Marii Britanii, potrivit unor estimari ale autoritatilor, citate de Reuters.- Hotelul Ritz este, de asemenea, devastat de protestatari, iar usile si ferestrele hotelului au fost complet distruse, anunta Daily Mail.- Acesta este cel mai amplu protest de la venirea actualului Guvern la Putere, fiind prezenti peste 550.000 de oameni in capitala Marii Britanii, sustin surse oficiale, citate de Reuters.- Televiziunea libiana de stat are o interpretare originala a marsului de la Londra si sustine ca "zeci de mii de cetateni britanici au iesit sa protesteze in masa in fata Camerei Comunelor, condamnand agresiunea cruciata colonialista impotriva Marii Jamahirii Libiene", transmite BBC.
- Liderul muncitorilor, Ed Miliband, le-a vorbit protestatarilor in Hyde Park, spunand ca Guvernul vrea sa duca tara inapoi in anii 1980. "Stim ce va spune Guvernul, ca e un mars al minoritatii. Se insala, aceasta e marea societatea impotriva masurilor pe care Guvernul le ia", a apreciat Miliband, citat de CNN.- Becuri umplute cu amoniac (care degaja un miros urat) si "bombe cu vopsea" au fost aruncate pe Oxford Street, celebra strada comerciala a capitalei britanice. Grupul de protestatari a vizat magazinul Topshop, caruia i-a spart vitrinele, dar nu a reusit sa intre, gratie interventiei politiei.
In plus, o parte din protestari au aruncat cu caramizi, au spart ferestrele magazinelor si au fortat randurile. Totodata au fost folosite si "bombe" cu vopsea si fumigene, iar o filiala a unei banci a fost atacata de aproximativ 500 de manifestanti.- Potrivit autoritatilor, protestul a degenerat din cauza activistilor anti-capitalisti. - Manifestantii agitata pancarte si au sunat din vuvuzele.
 - 4.500 de agenti de politie au fost mobilizati de autoritati sa asigure siguranta protestatarilor.- Actiunea a inceput cu un mars pe principale artere din capitala Regatului Unit si va culmina cu o uriasa demonstratie in Hyde Park.- Participantii au iesit in strada ca sa-si arate nemultumirea fata de masurile de austeritate adoptate de Guvernul de la Londra, profesorii, medicii, functionarii, studentii ori pensionarii strigandu-si nemultumirea.
Marsul din Londra vine dupa mai multe luni in care au avut loc proteste in toata tara, consecinta a modului de a reduce deficitul bugetar anutat de Guvernul britanic.Guvernul britanic a anuntat recent reducerea costurilor publice cu aproape sapte miliarde de euro in incercarea de a stabiliza economia si de a reduce deficitul bugetar.Recent, agentia de rating Moody's si-a revizuit in scadere propria estimare privind cresterea economiei Marii Britanii in acest an, de la 2% la 1,6%.Mai mult de un sfert de milion de britanici sunt asteptati sa iasa, sambata, pe strazile din Londra, pentru a protesta fata decizia Guvernului de a reducere cheltuielile in sectorul public, preconizandu-se ca acest protest va fi cel mai mare din ultimul deceniu.

Brăila în stand-by

                                              - scris si postat de Virgil Andronescu -
                                                       -foto: Virgil Andronescu -


În parcul din faţa hotelului ,,Traian'' există un monument ce reprezintă o scenă din  istoria oraşului Brăila.De ceva timp a fost îngrădit cu un ţarc din pal şi aşa a fost lăsat.Cică s-ar începe restaurarea acestuia.Da,am văzut cam în urmă cu o săptămână o echipă de oameni înarmaţi cu diverse unelte şi scule de parcă plecau la război.

Am crezut iniţial că vor să defrişeze parcul sau că vor să întoarcă pământul pe dos !Nimic nu s-a întâmplat până astăzi,nimic nu s-a mai mişcat de atunci.
E un monument cu suprafaţa mică şi nu necesită muncă şi bani cu nemiluita. Cine sunt restauratorii,când se vor apuca practic de treabă ?Sau e vorba de finanţarea acestui proiect ?Cine dă banii ?Dacă începutul trenează mă gândesc că banii vin de la bugetul de stat.Culmea…ar fi ca ,,renovarea’’ monumentului să se facă pe bani europeni,fonduri nerambursabile atrase de primărie !Ce m-aş mai râde !
Dacă finanţarea ar fi făcută din domeniul privat… !Până acum se apropia de încheiere lucrarea.
Sau să fie vorba de documentaţia necesară,începând şi terminând cu devizul lucrării ?
Cine mai ştie…că în ţara asta,Brăila nu face excepţie de la regulă,încurcate mai sunt căile birocraţiei ?!
E şi mult de lucru la câteva hârţoage pentru a monta puţinele plăci de gresie vandalizate de pe treptele soclului şi pentru a curăţa,prin anumite metode specifice şi acceptate în procesul de restaurare-pietrărie, lucrarea propriu-zisă!
Dar ce să facem… !Asta e… !Impresia contează… !Nu de alta dar trebuia mai întâi vopsit,pardon amplasat !,gardul şi apoi…,,renovat’’monumentul.
După părerea mea,va mai sta în halul în care a fost adus,scuzaţi- măcelărit !,va mai rămâne în stand-by încă mult timp.
E doar o părere… !Nu mi-o luaţi în nume de rău dar municipiul  Brăila nu merită ceea ce i se întâmplă de vreo 20 de ani încoace,chiar nu merită o asemenea cacealma.
Unii dintre brăileni cu siguranţă… da!Nepăsarea şi doar indignarea pe la colţuri de stradă nu ţine loc de istorie,nu ţine loc de estetică,nu ţine loc de tradiţie şi nici de plăcerea traiului într-un oraş plăcut ochiului- încântător pentru suflet !
Mersul pe stradă printre gunoaie şi poluare de tot felul,jalonarea printre gropi şi feritul de haitele de câinii comunitari nu sunt de ajuns ?
Pentru ca deprimarea să fie completă trebuie ca privirile noastre să zărească mereu clădiri de patrimoniu naţional,pe care sunt puse ,,etichete’’care atestă că sunt comori istorice, iar alături să fie răstignite in cuie ,,cartoane’’ uriaşe pe care stă scris ,,pericol de prăbuşire !’’ ?
Dar se poate ca la  acest monument să fie începută în scurt timp restaurarea şi tot în scurt timp să se încheie.
Astfel va fi un real succes pentru cei cu actele,pentru cei cu banii,pentru ,,meseriaşi’’,pentru cetăţenii de rând ai acestui oraş cu istorie veche şi interesantă.    

Buna Vestire, sărbătorită vineri de ortodocşi şi catolici

                                              - postat de Virgil Andronescu -
                                                       - sursa: Ziare.ro -

Credincioşii ortodocşi şi catolici vor sărbători, vineri, Buna Vestire - ziua în care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că a fost aleasă să devină Mama lui Iisus Hristos.
Buna Vestire sau Blagoveştenia este marcată, în fiecare an, pe 25 martie, cu nouă luni înainte de Crăciun, sărbătoarea fiind celebrată, în Răsărit, încă din anul 550, în timp ce la Roma s-a introdus în secolul al VII-lea.(..)De Buna Vestire, ca şi în Duminica Floriilor, este dezlegare la peşte. Potrivit tradiţiei, cine mănâncă peşte în această zi va fi "sănătos ca peştele în apă, tot anul".În credinţa populară se spune că de Buna Vestire se dezleagă limba păsărilor cântătoare, dar mai cu seamă a cucului. Acesta începe a cânta până la Sânziene sau la Sfântul Petru, când se îneacă cu orz. Cucul, pasăre cu numeroase valenţe simbolice, cântă de la echinocţiul de primăvară până la solstiţiul de vară. În tradiţia populară se spune că de la Sânziene cucul se preface în uliu până la Buna Vestire, când redevine cuc.