Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

September 24, 2012

Un copil a murit la naştere după ce medicul i-a strivit cutia craniană cu forcepsul


Unul dintre cele mai fericite momente din viaţa unei familii teleormănene s-a dovedit a fi, de fapt, un coşmar. În loc să se pregătească de botez, părinţii îşi plâng acum bebeluşul, mort la naştere din cauza unui accident stupid. Micuţul a murit după ce capul i-a fost distrus de forcepsul cu care a fost adus pe lume.
O familie din Teleorman trece prin momente grele după ce primul lor copil s-a stins din viaţă la doar câteva minute după naştere. Se pare că nenorocirea s-a întâmplat din cauza medicului ginecolog de la Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede care i-a strivit craniul bebeluşului cu forcepsul.
Era primul lor copil şi toate idealurile lor s-au stins în momentul în care şi-au văzut băiatul plin de sânge, cu craniul aproape distrus. Toată sarcina a decurs normal şi nimic nu prevestea nenorocirea din ziua cea mare. Problemele au început dincolo de uşa secţiei care o despărţea pe gravidă de restul lumii. După mai bine de opt ore de chin, copilul tot nu a putut ieşi singur din pântecele mamei, iar obstreticianul a recurs la o metodă foarte rar folosită de medicii din judeţul Teleorman, a folosit forcepsul pentru a-l scoate.
Grav este faptul că medicii au încercat să ascundă adevărul. Potrivit lui Alexandru Ghimiş, tatăl bebeluşului, medicul a încercat să arunce toată vina asupra soţiei sale care n-ar fi colaborat în timpul naşterii. „Mi-a spus că soţia mea n-a vrut să-i ajute la naştere”, spune Alexandru Ghimiş, încercând să-şi stăpânească emoţiile.
Adevărata cauză a morţii bebeluşului au aflat-o ceva mai târziu de la medicii Institutului de Medicină Legală. „Cel mic a murit din cauza unei hemoragii puternice la creier. A avut craniul fracturat, lucru care a fost fatal”, a mai adăugat Alexandru Ghimiş.
Medicii se apără şi dau vina pe mama bebeluşului. „Femeia a cedat psihic. N-a mai cooperat cu noi. N-a mai putut să împingă copilul. Aveam de luat o decizie. Prioritar, întotdeauna, oricum ar suna asta, este să salvam mama. Mama este cea pe care trebuie să o salvăm”, a precizat Alina Stănescu, medicul care a asistat naşterea.
Colegiul Medicilor anchetează acest caz.