Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

March 19, 2011

Into Libya / The elusive quest for a common rule

   -postat de Virgil Andronescu-
        -sursa: The Economist- 

WHY intervene in Libya and not in other places? I outsource to Normblog, in Britain, who laments
“a tendency to conflate the reasonable demand for a proper degree of consistency and impartiality in the application of moral principles with the not at all reasonable demand for people to display an impossible amount of energy, time, command over resources and so on, by generalizing their actions for the good so as to benefit all parties who might be thought appropriate objects of them. This tendency is wrong-headed, requiring as it does superhuman levels of capability from those of whom the generalizing actions are demanded. It's as common as it is, not because of any real belief in such impossible levels of capability, but because it's a quick method of trying to embarrass people you disagree with. But it's also a useless one.”

Having just listened to President Obama's statement, it must also be admitted that the aesthetics of each case, as opposed to the objective merits, also affect the decision on whether to intervene. Had Colonel Qaddafi gone on killing quietly and not engaged in loud, mouth-frothing threats to show "no mercy" to the "rats" demanding democracy, he might not now be facing military intervention.

              Mar 18th 2011, 18:47 by Lexington  

"Transilvania e a Ungariei prin voia lui Dumnezeu" - Ce fac romanii?

                                           -postat de Virgil Andronescu-

                                                 -sursa: 9AMnews- 

De cateva zile Romania este continuu bombardata de declaratii si actiuni extremiste, atat din partea autoritatilor ungare, cat si din partea cetatenilor maghiari din Romania. Unde este simtul patriotic acum?
Romanii sunt patrioti, insa doar atunci cand acest patriotism vine ca ceva usor, doar atunci cand avem sa ne mandrim cu cineva, insa niciodata atunci cand vine vorba sa ne cerem drepturile. Vorbim aici de drepturi atat in fata abuzurilor guvernamentale, cat si in fata abuzurilor minoritatilor nationale, care par a fi iesit de sub control.
Spanzurarea eroului roman
Tot scandalul a inceput la Miercurea Ciuc, unde Csibi Barna, in complot cu autoritatile locale, care au aprobat protestul, l-a spanzurat pe Avram Iancu, ce-i drept, o papusa care il intruchipa. 
Spunem "in complot" cu autoritatile, deoarece tanarul Csibi, organizeaza de ceva vreme manifestari anti-romanesti, insa a scapat mereu de plata amenzilor. – Ce fac autoritatile?
Cu toate astea, daca un tanar roman, ar spanzura o papusa intruchipand un erou maghiar, cate conflicte internationale ar fi generate? – si pe buna dreptate – Europa anului 2011 nu mai poate sta sub semnul extremismului nationalist.
Presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat la Targu Mures, unde a primit premiul "Gabor Aron", din partea CNS, ca statul ungar sprijina dorinta de autonomie, iar ceea ce vrea Consiliul National Secuiesc (CNS) este "legal, corect si modern", este "viitorul natiei si porunca lui Dumnezeu".
Presedintele Parlamentului Ungariei a spus ca dorinta de obtinere a autonomiei este intemeiata si din punct de vedere moral, "corespunde vointei Creatorului si vointei oamenilor", iar maghiarii trebuie sa aiba incredere in "succesul politicii nationale".
"Avem incredere in forta noastra, cerem doar drepturile care ni se cuvin in mod firesc", a mai spus Kover, subliniind ca premiul primit nu il considera o recunoastere a meritelor sale, ci o "indicatie pentru viitor".
"Voi face tot ce pot in anii ce vin ca sa nu va insel sperantele", a incheiat presedintele Parlamentului Ungariei, citat de MEDIAFAX.
Romania fara Transilvania, intr-un ziar extremist ungar.
Declaratia a fost condamnata de Forumul Civic al Romanilor, insa, cam cu atat s-a ales. Autoritatile de la Bucuresti nu au facut nimic.
Partidul de guvernare, aliat cu UDMR, cel care vrea sa intareasca lagatiurile cu partidele din Ungaria, nu a avut nicio reactie, preocupat fiind de motiunea de cenzura.
Astfel ca, atat Boc cat si Basescu, au tacut in fata acuzatiilor extremiste, de dragul patrarii puterii, fiindca nu puteau sa se certe cu aliatii de la UDMR tocmai inainte de votul pe motiunea de cenzura a opozitiei. [Basescu le face pe plac ungurilor: Dubla cetatenie]
De asemenea, nimeni nu pare sa reactioneze la faptul ca astfel de declaratii contravin uzantelor diplomatice si relatiilor dintre doua tari vecine, membre ale NATO si ale Uniunii Europene.
Opozitia a lansat acuze grave la adresa premierului si a Puterii in seara votului pe motiunea de cenzura, sustinand ca Emil Boc nu doreste sa raspunda la acuzatiile iredentiste ale premierului ungar, Viktor Orban, care ar fi spus ca isi doreste ca “Ardealul si natiunea ungara sa fie cum a fost odata”.
Kelemen Hunor: Categoric vom obtine autonomie teritoriala!
Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a dat citire in plen mesajului premierului ungar la care opozitia a facut referire. Conform lui Moldovan, in mesajul lui Viktor Orban se arata: "Sa fie Ardealul cum a fost si natiunea ungara cum a fost. Ardealul a fost luat de la noi de puterile si tarile care au avut un scop bine definit, de a atata natiunile si a desena granite la care ei sa fie in continuare dirijori".
Romanii ii apara pe unguri
In urma acestui “incident” ambasadorul Ungariei in Romania a fost convocat la MAE pentru a da explicatii, insa acesta a fost imediat absolvit de orice vina, deoarece, potrivit ambasadei, textul lui Viktor Orban a fost “inflorit”, mesajul acestuia nefiind unul extremist, transmite ministrul de externe Teodor Baconschi.
Jobbik: "Secuii trebuie sa iasa in strada"
"Stimati concetateni! Aceasta zi este sarbatoarea natiunii. Amintirea revolutiei si a luptei de eliberare este importanta, intrucat rezuma, in mod fidel, toti pilonii importanti ai identitatii noastre maghiare: mandria noastra nationala, cinstirea limbii si culturii noastre de sine statatoare, iubirea noastra de libertate. Toti maghiarii, fie ca traiesc pe pamantul natal, ori in orice alta parte a lumii, simt acelasi lucru: cand vine primavara, ne punem cocarda in piept si pornim sa sarbatorim. Sarbatoarea nationala ne ofera ocazia, intotdeauna, sa pregatim o analiza a starii natiunii. Ce am realizat? Avansam pe un drum bun? In anii trecuti am sarbatorit printre indoieli. Dupa multa vreme, putem, din nou, sa salutam primavara, in libertate. Ungaria s-a schimbat foarte mult, iar acum traieste lunile innoirii. Mai avem multe de facut, mostenirea noastra ne-a asezat in fata unor sarcini care ne pun la incercare. Am avut asemenea datorii, la care nu ne-am priceput si nici nu am vrut sa asteptam. Am infiintat Ziua solidaritatii nationale si am facut posibil pentru maghiarii din exterior sa isi obtina cetatenia ungara fara sa-si paraseasca tinutul natal. Acum ne indeplinim pe mai departe datoria fata de natiune. Noua Constitutie, al carei proiect l-am inaintat de Ziua Nationala, aseaza in sfarsit pe bazele demnitatii crezul nostru national, defineste solidaritatea tuturor maghiarilor si raspunderea Ungariei fata de toti membrii natiunii.
Va salut pe toti cu ocazia acestei sarbatori frumoase, datatoare de sperante. Va doresc tuturor multa putere, sanatate si Dumnezeu sa va ajute", se arata in mesajul lui Viktor Orban, conform traducerii neoficiale facute de MAE roman, transmite MEDIAFAX.

                                                                        -Alexandra Lia Grindean | 18 Martie 2011-

PS: Sa ne lase si sa plece de unde au venit! Hoarde...ratacite!
Romanii...stau cu mainile in cur!Si in genunchi pentru un vot in interesul personal!De politicieni vorbeam!