Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

March 10, 2011

Turism romanesc, precizie germana

                                                           -postat de Virgil Andronescu-
-sursa: 9AMnews-10 Martie 2011-

Grupul german TUI este nemultumit de serviciile si preturile de pe litoralul romanesc, iar ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, le-a promis reprezentantilor turoperatorului german ca va incerca sa rezolve o parte din probleme.

Ce-i trebuie litoralului romanesc?

"Trebuie sa ne punem de acord cu ceea ce trebuie facut pentru ca litoralul romanesc sa fie operat in continuare de catre TUI.
Pretentiile acestui turoperator sunt destul de ridicate fata de ceea ce a gasit pe litoralul romanesc", a declarat miercuri Udrea, la Targul International de Turism de la Berlin.
Ministrul a vizitat standul Romaniei si a participat la intalnirea cu reprezentantii TUI alaturi de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.
Ea a adaugat ca interesul national trebuie sa primeze in fata intereselor locale ale unor hotelieri pentru ca litoralul romanesc sa atraga turisti.
"Problematic in momentul de fata este mentalitatea hotelierului de a accepta cerintele turistului german", a declarat Detlef Hohne, director de produs pentru Romania al TUI.
Intrebat ce-i place unui turist german pe litoralul romanesc, el nu a dat un raspuns. "Preturile de pe litoral sunt putin prea mari pentru gustul nostru. Preturile sunt decisive in alegerea destinatiilor de turism", a adaugat el.
Hohne crede ca marele castigator al evenimentelor din Egipt va fi Spania, care va atrage un numar important de turisti.
Udrea a discutat cu reprezentantii TUI despre planurile de investitii ale statului in sudul litoralului, despre demolarea cladirilor construite ilegal si despre igienizarea statiunilor.
Ea le-a promis reprezentantilor TUI, nemultumiti de felul in care arata litoralul romanesc, ca in scurt timp acesta va fi curatat.
Ministrul a mai spus ca Romania incearca sa extinda parteneriatul cu TUI si pentru alte produse in afara litoralului.
Numarul turistilor germani care au ajuns anul trecut prin TUI pe litoralul romanesc nu a depasit cateva sute.
Targul International de Turism ITB Berlin, care se desfasoara intre 9 si 13 martie, este cea mai mare manifestare de profil din lume, atat ca suprafata, cat si ca numar de vizitatori. In 2010 targul a avut 179.000 de vizitatori si peste 11.000 de expozanti.
Standul Romaniei are o suprafata de 611 metri patrati si reuneste 54 de expozanti, printre care agentii de turism, companii aeriene si asociatii de promovare turistica.
In cadrul standului Romaniei vor avea loc zilnic degustari de vinuri si tuica si se vor desfasura spectacole de muzica populara si dans romanesc. In stand sunt prezenti artisti populari precum papusari si pictori de icoane. De la unul dintre acestia, Udrea a primit in dar o icoana pictata pe lemn.
Agentia germana de turism Messerschmidt Reisen, detinuta de Toni Messerschmidt, care a emigrat din Romania in 1983, a adus anul trecut pe litoralul romanesc 1.250 de turisti germani, de sase ori mai multi fata de grupul TUI.
"In acest an, dupa cum evolueaza inscrierile, vom aduce peste 1.500 de turisti germani", a declarat Toni Messerschmidt pentru MEDIAFAX, la targul de turism de la Berlin.
El a adaugat ca turistii veniti anul trecut au preferat Mamaia si hotelurile cu profil balnear din Eforie Nord si Neptun.
Messerschmidt a emigrat din Romania in 1983 si a lucrat pentru cativa ani la TUI, iar in 1995 a deschis la Berlin o agentie de turism.
Grupul german TUI este nemultumit de serviciile si preturile de pe litoralul romanesc, iar ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, le-a promis reprezentantilor turoperatorului german ca va incerca sa rezolve o parte din probleme.
Udrea: Este greu sa rezolvi problemele pe litoral cand hotelierii nu vor sa tina deschis tot sezonul Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri, la targul de turism de la Berlin, ca problemele de pe litoral se rezolva cu dificultate deoarece hotelierii nu vor sa deschida unitatile pe toata durata sezonului estival, scrie MEDIAFAX.
"Este foarte greu sa rezolvi problema sezonului scurt al litoralului romanesc atat timp cat hotelierii, dupa ce acum doi ani au impus regula ca unitatile sa ramana deschise de la 1 mai la 30 septembrie, astazi incep sa renunte la aceasta regula", a afirmat ea.
Asociatia Litoral-Delta Dunarii a cerut Ministerului Dezvoltarii si Turismului, in luna februarie, ca hotelurile de pe litoral sa fie deschise in etape, in functie de specificul fiecarei statiuni, si nu la 1 mai, cum prevede legea in prezent.
Turoperatorii au dat ca exemplu Costinestiul, o statiune pentru tineri care nu ar trebui deschisa la 1 mai pentru ca elevii si studentii intra in vacanta abia in iunie.
Udrea a adaugat ca turismul de pe litoral "nu evolueaza in sensul in care o cere piata", ci "ramane la interesele fiecarui operator", nefiind prioritar interesul national.
"Ne multumim sa avem turisti de la noi, nu conteaza ca vin straini sau nu, bine ca vin cativa romani cu ceva bani de la Bucuresti", a incheiat Udrea.
Ea s-a intalnit la targ si cu reprezentanti ai turoperatorilor germani TUI si ITS, care au anuntat-o ca sunt nemultumiti de calitatea serviciilor si de preturile de pe litoralul romanesc. Ministrul le-a promis acestora ca va incerca sa rezolve o parte din probleme.