Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

March 23, 2011

Actriţa americană Elizabeth Taylor a încetat din viaţă. Potrivit postului NBC, actriţa a murit în urma unui infarct. Vedeta avea 79 de ani.

                                                           - postat de Virgil Andronescu -
                                                             -sursa:  www.realitatea.net-
                                                             -sursa foto: www.protv.ro-
 


Actriţa Liz Taylor a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani din cauza unui infarct. Taylor fusese internată în urmă cu şase săptămâni din cauza unei insuficienţe cardiace. Deşi suferise mai multe complicaţii, starea ei de sănătate se stabilizase şi spera să fie externată curând, informează MEDIAFAX.
Elizabeth Taylor era bolnavă de foarte mulţi ani, iar în octombrie 2009 a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe cord. Actriţa a fost diagnosticată cu insuficienţă cardiacă congestivă în urmă cu aproape şase ani.
Elizabeth Taylor îşi petrecea majoritatea timpului într-un scaun cu rotile, după ce în ultimii 25 de ani a fost internată de mai mult de o sută de ori în spital, având o intervenţie chirurgicală la şold şi două intervenţii foarte riscante la spate. Totodată, ea a căzut de pe cal în timpul unor filmări, a suferit de pneumonie şi cancer de piele, a fost supusă unei traheotomii, a fost dependentă de alcool şi analgezice, a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale la plămâni, creier, şold şi inimă. În 1997, actriţa a suferit un atac cerebral în urma unei operaţii de extirpare a unei tumori pe creier şi a fost chiar în moarte clinică.
"Mama mea a fost o femeie extraordinară, care a trăit viaţa din plin, cu multă pasiune, umor şi dragoste. Deşi pierderea ei este devastatoare pentru cei care o iubeau, vom fi mereu inspiraţi de contribuţia eternă pe care a adus-o acestei lumi. Remarcabila ei interpretare din filme, succesul ei ca femeie de afaceri şi lupta ei curajoasă şi de neoprit împotriva SIDA ne face mîndri de ceea ce a realizat ea. Ştim că lumea este mai bună deoarece mama a trăit în ea. Moştenirea ei nu va fi niciodată distrusă, spiritul ei va fi mereu alături de noi şi iubirea ei va fi veşnic în inimile noastre", a declarat fiul actriţei, Michael Wilding.
O vom ţine minte pentru cei mai frumoşi ochi din istoria cinematografiei şi pentru o puzderie de capodopere pe care le-a onorat cu dezinvoltura şi talentul său actoricesc
Elizabeth Rosemond Taylor a fost un star încă de mică. Sistemul hollywoodian a consacrat-o ca pe unul dintre superstarurile anilor de aur. Institutul American de Film a inclus-o pe lista sa de femei-legendă la poziţia a 7-a.
De azi, superba Liz Taylor va locui împreună cu Katharine Hepburn, Bette Davis, Audrey Hepburn, Ingrid Bergman, Greta Garbo, Marilyn Monroe şi toate celelalte nume care au făcut din Hollywood cea mai frumoasă poveste de succes.
Vom revedea, întotdeauna cu drag, Cat On A Hot Tin Roof, Who’s Afraid of Virginia Woolf?, The Taming Of The Shrew şi, mai ales,  inegalabila sa Cleopatra.
O vom ţine minte, poate, şi pentru cele 8 căsătorii  comentate în fel şi chip, dar mai ales pentru relaţia tumultuoasă cu singura şi adevărata ei dragoste, Richard Burton.
La 79 de ani, pofta ei de viaţă părea de nestăvilit. Se pregătea pentru încă o căsnicie. Ce se poate spune mai mult despre ea decât că a trăit pentru dragoste? Aşa o vom ţine minte pe Liz. Ultima legendă adevărată a ecranului magic.
Elizabeth Taylor (născută Dame Elizabeth Rosemond Taylor, la 27 februarie 1932, Londra) este o actriţă americană de film. Este considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”. A fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori şi a primit de la American Film Institute Premiul pentru întreaga carieră, informează Wikipedia.
Născută la Londra, în familia unor rezidenţi americani, Liz Taylor şi-a făcut debutul în cinematografie încă de tânără, la nouă ani, în "There's One Born Every Minute". A avut parte de-o viaţă tumultoasă presarată cu numeroase căsnicii. În 1943 a apărut în filmul "Lassie come home". Şapte ani mai târziu, pelicula "Tatăl miresei", în care apărea alături de Spencer Tracy avea să intre în box office.
În 1963 făcea un rol memorabil în "Cleopatra" alături de cel care avea să-i devină mai târziu soţ, Richard Burton.  În anii 2000 a fost una din cele mai puternice apărătoare ale lui Michael Jackson în scandalul sexual în care acesta a fost implicat legat de molestarea unor copii.
Are opt căsnicii la activ - cu Burton s-a căsătorit de două ori - şi patru copii. În 1980 a fost internată pentru alcoolism.

Basescu: Romania va participa la operatiunile din Libia

-postat de Virgil Andronescu-
      -sursa: 9AMnews-



Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, dupa sedinta CSAT, ca, la solicitarea NATO, Romania va participa cu 207 militari la operatiunile din Libia, cu fregata Regele Ferdinand.
DECLARATIILE LUI TRAIAN BASESCU: Romania participa la solicitarea NATO.
"Fregata va efectua in Libia operatiuni de blocare a oricarei nave suspecte ca ar transporta de exemplu armament catre Libia. Participam la operatiuni la solicitarea NATO. Nava va fi gata de plecare in misiune in 30 de zile", a declarat Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.
"Trebuie sa se gaseasca resurse pentru punerea in aplicare a deciziei CSAT si pentru respectarea angajamentului pe care Romania il are fata de NATO. In CSAT sunt membri si ministru de Finante si primul ministru, deci trebuie sa gaseasca resurse pentru punerea in aplicare a deciziei CSAT si pentru respectarea obligatiilor pe care Romania le are fata de Alianta Nord-Atlantica. Pentru ca nava sa opereze timp de trei luni in Marea Mediterana sunt necesare 4,5 milioane euro."
26 martie 2007 - PNL i-a solicitat lui Emil Boc sa se ralieze deciziei de retragere a trupelor romanesti din Irak. Trupele nu s-au retras pentru ca aveau de indeplinit o misiune. Cat timp eu voi fi presedinte Romania isi va respecta angajamentele. Fortele armate ale Romaniei vor pleca unde trebuie acolo unde trebuie si in limitele posibilitatilor pe care armata le are. Romania ramane un sustinator al ideii ca operatiunile militare trebuie sa se desfasoare si sub mandat NATO, pentru ca ne ajuta pe toti la solidaritate. Romania va continua sa raspunda pozitiv in limita resurselor si daca este vorba de actiuni umanitare.
Ar fi bine sa nu dam impresia ca suntem nepregatiti a intelege lucruri elementare. Marii beneficiari ai resurselor petroliere din Libia sunt Italia, Franta, Marea Britanie si SUA. Nu au nevoie de un razboi pentru a primi ceea ce deja au. Interventia este pentru a proteja populatia de un lider politic care omoara propria lui populatie. Este bine ca atunci cand se vorbeste despre populatia din Libia, de interese si de solutii sa se aiba in vedere ca e vorba despre o populatie cu foarte multe triburi.
S-a analizat contributia Romaniei pentru accelerarea procesului de tranzitie in Afganistan. CSAT a hotarat suplimentarea cu 66 de jandarmi, pentru instruirea fortelor de ordine publica. CSAT a decis implicarea Romaniei in impunerea conditiilor de respectare a embargoului cu fregata Regele Ferdinand si cu 2 ofiteri de stat major. Romania va participa cu 205 militari la bordul fregatei si cu 2 ofiteri de stat major.
Pe data de 20 martie a fost aprobat planul de operatii pentru impunerea embargoului cu privire la vanzarile de armament catre Libia. Astazi a fost aprobat planul de operatii privind zona de interdictie aeriana. Astazi Consiliul nord atlantic a aprobat directiva de executie pentru impunerea embargoului contra Libiei. Odata cu aprobarea directivei se trece la punerea in aplicatie a operatiunii.
Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Teodor Melescanu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca hotararea CSAT privind operatiunile legate de Libia este foarte corecta, mentionand insa ca programul de modernizare a fregatelor, in care era inclusa si nava Ferdinand, nu a mai fost demarat.
"Din punctul meu de vedere, este o hotarare foarte corecta, care porneste de la decizia NATO de a institui un embargo impotriva traficului cu arme in Libia", a declarat Melescanu, intrebat in legatura cu decizia CSAT.
El a mai spus ca este vorba totodata despre o recunoastere a importantei Romaniei in cadrul NATO. "Este si o recunoastere a rolului Romaniei in cadrul Aliantei", a spus Melescanu.
Intrebat daca fregata Regele Ferdinard nu este dintre cele doua fregate care urmau sa fie supuse unui program de modernizare si care a fost finalitatea acestui program Melescanu, fostul ministru al Apararii, a spus ca acest program de modernizare nu a mai avut loc si ca fregatele sunt in acest moment asa cum au fost achizitionate de la britanici.
"Intr-adevar, fregatele trebuiau sa intre intr-un program de modernizare, acest program nu a mai avut loc, iar navele sunt asa cum au fost achizitionate din Marea Britanie la mana a doua", a spus parlamentarul.
Vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, liberalul George Scutaru, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, comentand decizia CSAT privind Libia, ca Traian Basescu a dorit sa demonstreze "o asa-zisa fermitate" si a vrut sa para omul care raspunde rapid solicitarilor NATO .
"Traian Basescu a dorit sa demonstreze o asa-zisa fermitate, vrand sa para ca este omul care raspunde rapid solicitarilor NATO si ca poate gasi si solutii de finantare pentru participarea noastra cu o fregata. Ma surprinde ca desi Traian Basescu clama acum trei zile insuficienta dotare a aviatiei militare romane, acest subiect nu s-a regasit pe agenda CSAT", a spus Scutaru.
Deputatul liberal a spus ca la sedinta CSAT au participat "vinovatii de intarzierea punerii in aplicare a programului de inzestrare cu avion multirol, respectiv Emil Boc si Gheorghe Ialimitianu".
"Traian Basescu uita ca exista o decizie CSAT de acum un an prin care s-a adoptat hotararea demararii acestui program deosebit de important pentru aviata militara romaneasca. Ma mira ca Traian Basescu uita de subiect si nu a cerut date nici de la Boc, nici de la Ialomitianu privind solutiile de finantare a programului multirol", a spus Scutaru.
El a apreciat ca atat presedintele cat si premierul trebuie sa ia o decizie pe marginea acestui subiect in cursul acestui an, altfel initiativa va fi tardiva.
"Probabil ca pe Boc care mai are doar o perioada scurta de mandat si este mai mult preocupat de alegerile din PDL, nu-l mai preocupa acest subiect. S-ar putea ca nici pe Traian Basescu, dar atata timp cat ocupa functiile de presedinte si prim-ministru ei au obligatia sa se implice in rezolvarea unei probleme de maxima importanta pentru securitatea nationala", a spus Scutaru.

                                                                                              -Multumiri site-ului   http://www.9am.ro-

Talent+Munca=Valoare Artistica

                                               -film realizat si postat de Virgil Andronescu-                                                 

Multumiri doamnei bibliotecar Delcea Lucia si domnului director Teodor Mitroi,Grup Scolar Tehnic ,,G-ral                       David Praporgescu''- Turnu Magurele, pentru gazduirea exceptionala a manifestarii culturale!