Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

March 28, 2011

Şpaga ca profesie

articol scris de Moise Guran                                                 - postat de Virgil Andronescu -
                                                                                            - sursa: http://www.biziday.ro -


Între arestarea sindicalistului lui Marius Petcu prins în flagrant de mită şi devoalarea lui Adrian Severin prins ca europarlamentar cu factură de lobby nu e nici o diferenţă. Faptul că pe marele lider de sindicat l-a prins DNA-ul iar pe Europarlamentar l-au filmat nişte jurnalişti în plin act de prostituţie profesională nu are nici un fel de relevanţă. Severin a emis şi factură pentru faptele sale şi asta poate fi o probă cam la fel de puternică precum un flagrant. Imunitatea lui Adrian Severin poate fi rapid ridicată, având în vedere faptul că l-au renegat chiar şi colegii domniei sale, dar este posibil ca doar ea, imunitatea, să fie în spatele autismului de care dă dovadă europarlamentarul român refuzând să demisioneze din Parlamentul European.Şi acum să revenim puţin la cazul Petcu. Marius Petcu este un om bogat, un om cu trei case, mai multe maşini şi un venit legal de 10 mii de euro pe lună. Pentru ce ar fi avut nevoie o astfel de persoană de alte 20 de mii de euro pe lună, luate şpagă de la un constructor? Pentru că se putea. Marius Petcu şi Adrian Severin sunt două exemple venite la interval de nici o săptămână, de oameni care importanţi, influenţi şi chiar competenţi în domeniul lor de activitate, care sunt devoalaţi drept şpăgari de profesie. Desigur sindicaliştii de la Sanitas, nucleul dur al CNSLR, în fapt ultimii şi cei mai disciplinaţi soldaţi ai mitingurilor eşuate din ultimul an, trebuie să fie cel puţin la fel de dezamăgiţi ca şi alegătorii lui Adrian Severin.Şpaga este însă o profesie în România, iar un post „lucrativ” a devenit un obiectiv în cariera multora dintre mai tinerii sau mai vârstnicii patriei. Până la urmă poate găsim un sistem prin care să ne rotim cu toţii pe posturile de acest fel, pentru a găsi în sfârşit armonia într-o societate care greu se mai poate înţelege pe sine.

p(b)oema calului


              2009-06-26  
nisipe născocite dunuri de gânde reverii

adânce vise de nesoamne din timpe absoluturi
cai ruginiţi galoape de pur sânge trăite visuri
drume stelare petrecuturi amintiri rătăcite
poctoave de cadavre apus la orizoante

verse născute din nestriviţi cuvânturi
armăsare silabe născocesc poemuri fierbinţi
aleargă şase copiţi pe imense abstracturi
frâuri de-arginte coroni din rame de măslin

bal de mătăsi aurite divine cântece liduri
prinţi şi reginuri în valse dănţuite
şoapte rătăcite printre bucle eternelor femei
în trupe fierbe sângele arabicului cal ponei

palaturi de cristale boema calului ne-cal

         din volumul de versuri ,,Chipul tău blând coborât din icoane mă ţine strâns sub pleoapă'',ed.2010,Ed.Tipoalex
autor Virgil Andronescu 

 

În Prahova se va înfiinţa o ligă de fotbal pentru preoţi

                                             - postat de Virgil Andronescu -
                                               - sursa: www.realitatea.net - 

Campionat de fotbal pentru preoţi. Nu e o glumă: competiţia se va organiza în Prahova, unde protoieria a început deja să-şi facă echipă! Preoţii deja dau comenzi de echipamente, în timp ce mulţi enoriaşi aşteaptă cu interes prima rugăciune dn liga sutanelor.
În Prahova sunt 300 de preoţi, care vor forma o ligă, să se sperie şi Mitică. Vor fi mai multe echipe, dar deja cea a protoieriei se anunţă candidată la titlu. Blaturile sunt excluse, mai ales că echipa va avea un echipament în culorile cerului şi ale purităţii.




P.S.Vor juca in tricouri,sorturi,jambiere si ghete cu crampoane?
Cine va fi seful Ligii?Tot un ,,do'n Mitica''?
Cred ca blaturi nu vor exista,Dumnezeu sa-i ajute!
Toate echipele din Liga vor purta aceleasi culori?Cum se vor deosebi unele de altele pe teren?
Si ca tot se infiinteaza asa ,,minune'',se vor transmite meciurile la tv?
Astept s-o vad si p'asta!Mult succes si Domnul sa fie cu ei!

                                                                                                 Virgil Andronescu

Ultimele dezvaluiri Wikileaks despre Romania

                                - postat de Virgil Andronescu - 

      - sursa: 9AMnews -






Wikileaks publica topul oligarhilor si al "baronilor locali", intr-un raport al Ambasadei SUA. Gigi Becali este al doilea politician din Romania ca popularitate, dupa presedintele Traian Basescu. Afla care sunt ceilalti 4!
WikiLeaks: Patriciu, Voiculescu, Vantu, Niculae, Becali, in Top 5 oligarhi.
Un top al oligarhilor din Romania si al baronilor locali, in care sunt mentionati Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu, Ioan Niculae, Gigi Becali si Attila Verestoy, apare intr-un raport al Ambasadei SUA, prezentat de Hotnews si atribuit WikiLeaks.Subiectul telegramei, clasificate drept confidentiale, din 2007, este "Bani si politica: cine detine cu adevarat Romania?" In document este realizat un top 5 al oligarhilor din Romania, precum si al baronilor locali. In top 5 oligarhi sunt inclusi Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu, Ioan Niculae, Gigi Becali.Raportul a fost semnat Taplin. In perioada respectiva, Mark Taplin era adjunctul ambasadorului SUA. Taplin mentioneaza ca raportul a fost pregatit de absolventul Universitatii Indiana, Jeremy Stewart, in practica pe perioada verii in cadrul Sectiunii Politice a Ambasadei, precizeaza Hotnews."De tranzitia Romaniei de la comunism, urmata de privatizarea intreprinderilor de stat, a beneficiat enorm un mic grup de persoane cu conexiuni la regimul care a urmat imediat dupa comunism si/sau la Securitatea omniprezenta. O parte dintre aceste persoane s-a folosit de informatie si de relatiile dobandite in timpul carierei in cadrul Securitatii pentru a face avere, in timp ce altii au recrutat fosti ofiteri de Securitate pentru a le servi interesele. In timp ce zeci de baroni locali au aparut dupa 1989, un mic grup de persoane foarte influente continua sa exercite o influenta semnificativa in politica din Romania. Niciuna dintre aceste persoane nu este legata exclusiv de un singur partid, chiar daca ei insisi sunt membri. Multi pastreaza legaturi obscure cu fosta Securitate din Romania sau cu persoane din serviciile de informatii si isi promoveaza interesele personale prin intermediul trusturilor media pe care le detin", se arata in documentul citat, care furnizeaza instantanee ale unor persoane considerate in general a fi printre «oligarhii» de frunte in Romania
Dinu Patriciu
Potrivit sursei citate, despre Dinu Patriciu se mentioneaza ca "este presedintele si actionarul majoritar al Rompetrol Group si un membru proeminent al PNL.Foarte apropiat de premierul Tariceanu, Patriciu controleaza practic esaloanele superioare ale PNL si are un numar enorm de parghii asupra actualului guvern.In plus, Patriciu are o relatie stransa si cu fostul prim-ministru Adrian Nastase, omul aflat la putere cand Patriciu a achizitionat Rompetrol de la stat. Dupa ani de zile in Camera Deputatilor, Patriciu s-a aflat intr-un grup de deputati care a demisionat din Parlament in 2003, din cauza «legii incompatibilitatilor» care restrictiona amestecarea intereselor publice cu cele private. In ciuda acestui lucru, cativa politicieni PNL (in special europarlamentari) datoreaza carierele lor politice sustinerii financiare a lui Patriciu, iar influenta lui in acest partid este indiscutabila.In timpul alegerilor din 2004, Patriciu a fost o sursa majora de fonduri pentru PNL si a sustinut o alianta PSD-PNL. Potrivit unor documente oficiale date publicitatii, Patriciu a donat PNL-ului aproximativ 23.000 de dolari in 2004; suma neoficiala este aproape sigur mult mai mare. Totusi, Patriciu si-a impartit pariurile in aceste alegeri, donand cel putin 60.000 de dolari PSD-ului prin filiale Rompetrol.In mai 2005 el a fost arestat (dar eliberat imediat) pentru mai multe acuzatii de natura economica legate de privatizarea rafinariei Petromidia, inclusiv frauda, spalare de bani si evaziune fiscala (conform telegramei de referinta B). Progresul in acest caz a fost lent, in special de la inceputul acestui an. Acuzatiile ar putea fi considerate nefondate in urma unei hotarari judecatoresti din iulie 2007 potrivit careia SRI ar trebui sa-i plateasca acestuia daune pentru interceptarea ilegala a telefonului sau. Conform unei importante reviste de business, despagubirea ar fi fost de 600 de milioane de dolari in 2006".
Dan Voiculescu
In ceea ce-l priveste pe Dan Voiculescu, se mentioneaza ca senatorul conduce Partidul Conservator, este actionar majoritar in grupul de afaceri Grivco si controleaza Intact Media Group."In iunie 2006, a fost declarat oficial colaborator al Securitatii sub numele de cod «Felix», impiedicandu-l sa preia functia de vicepremier. Desi a insistat ca rolul sau din trecut in Securitate nu a fost mai mare decat al romanului de rand si ca si-a servit tara castigand valuta, pozitia sa din perioada comunista de manager al unei companii in spatele careia se afla Securitatea sugereaza ca a fost mai degraba ofiter de rang-inalt al Securitatii, decat un simplu colaborator (conform telegramei de referinta B).ICCJ: Voiculescu a colaborat cu Securitatea!Oponent virulent al lui Basescu si unul dintre liderii miscarii de suspendare si inlaturare a presedintelui, Voiculescu a fost acuzat in instanta in primavara lui 2007 de spalare de bani. Prima motivatie a lui Voiculescu, si de fapt adevaratul scop al partidului sau, este sa-i protejeze interesele de afaceri. Ii lipseste un program politic sau o ideologie limpede si isi aliniaza partidul oportunist". De asemenea, se sustine ca averea familiei Voiculescu era de aproximativ 500 de milioane de dolari in 2006.
Sorin Ovidiu Vantu
Despre Sorin Ovidiu Vantu se spune ca, desi el sustine ca inclina spre dreapta politica, nu are legaturi directe cu un singur partid politic, optand in schimb sa le influenteze pe toate."Vantu si-a cladit initial averea facand afaceri cu cupoane de privatizare, bazandu-se pe o retea de fosti ofiteri ai Securitatii pentru informatii de interior despre companii mari. Practicile sale de afaceri au fost controversate, poate chiar penale.In 2000, cel mai mare fond mutual din Romania - o schema piramidala orchestrata de Vantu - s-a prabusit, pagubind aproximativ 300.000 de investitori cu circa 400 de milioane de dolari. In ianuarie 2007, a fost condamnat la doi ani de inchisoare, cu posibilitate de recurs, pentru falsificare de documente care sa ascunda deturnarea de fonduri de la schema piramidala pentru a finanta o banca.Vantu isi mentine influenta asupra politicii romanesti prin legaturi ample cu persoane din esaloanele superioare ale guvernarii din Romane.In timpul presiunilor din primavara anului 2007 de a-l suspenda si inlatura pe presedintele Basescu, Vantu l-a consiliat in mod activ pe liderul PSD Mircea Geoana in strategia sa politica si de media. El este de asemenea legat de fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu, acum secretar de stat in cadrul ministerului, care a facut parte din consiliul de administratie al uneia dintre companiile lui Vantu si este probabil inca strans legat de el. Similar, actualul ministru de Finante Varujan Vosganian a primit sustinere financiara de la Vantu in anii 1990 pentru un partid de centru-dreapta si este astazi, potrivit deputatului si liderului Partidului Initiativa Nationala Cozmin Gusa, cel putin «partial in buzunarul lui Vantu».Vantu are o relatie de prietenie puternica, recunoscuta public si de lunga durata cu fostul director SRI Radu Timofte (2001-2006) (n.r. decedat intre timp), probabil oferindu-i un anumit nivel de acces in lumea informatiilor. Influenta sa deriva si din legaturile cu liderul sindical Liviu Luca si influenta acestuia asupra sindicatelor din Romania, la fel ca si din faptul ca detine Realitatea TV, versiunea romana a CNN.Vantu porneste vanatoare impotriva lui BasescuDesi se pare ca nu dirijeaza conducerea editoriala la Realitatea, la modul cotidian, el a fost atent pe parcursul suspendarii presedintelui Basescu sa mentina cat de cat impresia de echilibru in abordarea postului, mai ales dupa ce a devenit tot mai evident ca miscarea de suspendare sustinuta de Geoana, Voiculescu si altii nu va trece. Valoarea neta a averii lui Vantu era estimata la aproximativ 900 de milioane de dolari in 2006".
Ioan Niculae
In ceea ce-l priveste pe Ioan Niculae, telegrama prezentata de Hotnews precizeaza ca "se spune ca Niculae mentine relatii bune cu toate partidele mari si fostele guverne, desi in trecut a fost vazut ca un sponsor major al PSD"."Potrivit datelor privind finantarea partidelor publicate de Asociatia Pro Democratia, in iunie 2004, Niculae a donat, peste 840.000 dolari, PSD-ului prin compania sa de asigurari ASIROM si Rafinaria ASTRA din Ploiesti (pe care el o controleaza oficial prin InterAgro cu o cota de 6,5% si neoficial prin actionarul majoritar Kreyton Ltd, un holding inregistrat in Insulele Virgine).In plus, Niculae pare sa aiba legaturi cu ofiteri de rang-inalt din SRI si este in prezent implicat intr-un scandal cu ofiteri de informatii in Prahova care au fost implicati in vanzarea ilegala si neimpozitata de petrol unei retele de dealeri.Un articol din 9 martie al ziarului Ziua sustine chiar ca Niculae beneficiaza de protectia presedintelui Basescu, furnizandu-i presedintelui o polita gratuita ASIROM de asigurare de viata.Averea lui Niculae era de aproximativ 700 de milioane de dolari in 2006", potrivit telegramei Wikileaks citat de Hotnews.
Gigi Becali 
Privitor la Gigi Becali, se mentioneaza ca sondaje de opinie recente indicau faptul ca proprietarul echipei de fotbal Steaua ocupa locul al doilea in topul popularitatii politicienilor in Romania, dupa presedintele Basescu."Se pare ca sursa averii lui Becali ar putea fi identificata in comertul cu oi facut de tatal sau pe piata neagra, dandu-le beneficii agentilor de securitate responsabili de monitorizarea sa pe cand se afla in exil din cauza asocierii sale cu Garda de Fier.Intr-un interviu acordat inainte de alegerile din 2004, Becali a recunoscut ca a primit aproximativ 150.000 de dolari de la familia sa cand regimul Ceausescu a cazut. (...) Becali a fost in spatele unei afaceri extrem de controversate in 1999 ce a implicat un schimb de 21 de hectare de pamant departe de Bucuresti cu un teren de aceeasi suprafata apartinand armatei in Baneasa, acum o suburbie eleganta a Bucurestiului. (...) Ironic, Becali are de asemenea o relatie apropiata cu liderul PSD Viorel Hrebenciuc, care a sprijinit preluarea PNG de catre acesta pentru a submina PRM-ul lui Vadim Tudor. In plus, Becali are unele legaturi cu presedintele Basescu, sustinandu-i campania de referendum si, lucru foarte cunoscut, sarbatorind public o victorie a echipei Steaua tarziu in noapte, alaturi de presedinte. Averea lui era evaluata la 950 milioane de dolari in 2006".
Baronii locali: Attila Verestoy, Viorel si Ioan Micula, Iulian Dascalu 
Attila Verestoy, se arata in telegrama, este "principalul sustinator financiar al UDMR, a fost senator UDMR reprezentand judetul Harghita din 1990. In prezent este liderul UDMR in Senat si vicepresedintele comisiei comune parlamentare de supraveghere a SRI.Inainte de 1989, Verestoy, chimist de formatie, a lucrat la un institut de cercetare condus de Elena Ceausescu. In aprilie 2007, ziarul Atac a publicat afirmatii, facute de un fost ofiter de Securitate, potrivit carora Verestoy fusese recrutat de Securitate in orasul sau natal Odorheiu Secuiesc, in ciuda unei decizii din octombrie 2006 a CNSAS care indica faptul ca Verestoy nu a colaborat cu Securitatea.Din 1990, averea lui Verestoy s-a concentrat pe industria de cherestea din Harghita si pe portofoliul sau de actiuni la bursa. El a fost de asemenea implicat intr-o serie de scandaluri politice, unele dintre ele recente. In 2005, el si ministrul PNL al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, au fost implicati cand Ministerul roman al Sanatatii a oferit un contract de servicii spitalicesti de 7 milioane de dolari catre Hungastro (o companie de servicii in cadrul careia Verestoy a fost, pana de curand, principalul actionar) dupa descalificarea principalului participant la licitatie pe baza unui element tehnic. In mai 2007, el a fost implicat intr-o posibila schema de insider trading dupa ce s-a implicat, pe Bursa Romana de Valori, in tranzactii cu actiuni afectate de o lege curs de adoptare in Parlament. Averea sa era evaluata la aproximativ 54 de milioane de dolari in 2006".Intr-un comentariu, se arata ca "jocul banilor si politicii in Romania este consistent, insa nu este static" si ca influenta «baronilor locali» s-a schimbat dupa alegerile din 2004 si dupa schimbarea guvernului din aprilie 2007."Nici «oligarhii» romani nu au garantata o prezenta continua pe scena politica romaneasca, zguduita de presedintele Basescu care le-a oferit spate politic procurorilor de la DNA sa ancheteze coruptia la nivel inalt. (...) Totusi, chit ca anchetele DNA au trimis pe tusa unii jucatori majori precum Tender, niciun personaj foarte influent nu a fost inchis cu adevarat in Romania. Eforturile anticoruptie si urmaririle penale au inceput in mod limpede sa fasaie dupa aderarea la UE, pe masura ce vechile influente corupte au inceput sa se reafirme", se mai arata in telegrama prezentata de Hotnews.


.