Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

July 15, 2010

Sicriul Mădălinei, depus la Sala Radio

Cei care vor să îşi ia adio de la Mădălina Manole vor putea face acest lucru în foaierul Sălii Radio, unde va fi depus sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei.

Cunoscuţii şi cei care o îndrăgeau pe Mădălina au început deja să lase la poarta casei unde aceasta locuia, în Otopeni, zeci de buchete de flori şi lumânări.

Medicii legişti fac autopsia, dar concluziile lor vor fi cunoscute ceva mai târziu.

Chiar dacă sunt aproape siguri că a fost vorba de sinucidere, procurorii încearcă să afle dacă într-adevăr cauza morţii a fost pesticidul pe care l-a băutut artista.


Mădălina Manole, înmormântată la Ploieşti
Artista va fi înmormântată duminică, în Ploieşti. Mădălina Manole s-a născut la 14 iulie 1967 în Vălenii de Munte. Aceasta şi-a făcut debutul muzical la vârsta de 15 ani, iar în 1991 a obţinut discul de aur pentru albumul "Fată dragă".
Institutul Naţional de Medicină Legală a stabilit că moartea Mădălinei Manole a fost cauzată de înghiţirea, în noaptea sinuciderii, a 400 de mililitri de pesticid Furadan.
''Moartea a survenit foarte repede, în câteva minute. Este o otravă foarte puternică. Cantitatea ingerată a fost mare, cantitatea absorbită a fost mare. La doza asta este foarte greu să îţi imaginezi că putea fi salvată'', a precizat Dan Dermengiu, director al Institutului de Medicină Legală.
Artista şi-a justificat sinuciderea, în SMS-ul de adio trimis chiar pe telefonul ei, prin faptul că nu se mai suportă fizic şi că oamenii din jurul ei "nu au nici o vină".

Fanii Mădălinei Manole au depus flori şi lumănări în faţa casei sale

Moartea Mădălinei Manole a şocat o ţară întreagă. Imediat ce au aflat tragica veste, fanii artistei au lăsat la poarta casei unde aceasta locuia, zeci de flori şi lumânări în semn de preţuire faţă de cea cunoscută ca fiind "Fata cu părul de foc".
În această dimineaţă, medicii legişti fac autopsia, dar concluziile lor vor fi cunoscute ceva mai târziu. Chiar dacă sunt aproape siguri că a fost vorba de sinucidere, procurorii încearcă să afle dacă intr-adevăr cauza morţii a fost pesticidul pe care l-a băutut artista.
"Apropiaţii spun că era depresivă de aproape un an. De atunci a început să fie rece şi distantă cu cei din jurul ei. Avea momente în care se supăra fără motiv şi se izola zile întregi", au completat surse din rândul anchetatorilor, care urmează să clarifice problemele ce au determinat-o pe vedetă să recurgă la acest gest extrem.

Un nou mesaj atribuit Mădălinei Manole, trimis pe propriul telefon

"Îmi iubesc îngeraşul, dar trebuie să-mi iau adio", sunt ultimele cuvinte ale artistei, se pare, trimise pe propriul telefon. Mai multe versiuni ale acestui mesaj au apărut, miercuri, în presa din România.
"Ştiu că mă iubea toată lumea. Îmi iubesc îngerașul, dar trebuie să-mi iau adio! Îmi pare rău". Este ultimul mesaj, pe care Mădălina Manole l-a trimis pe propriul telefon mobil, înainte de a muri, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei.
Mai multe variante ale ultimelor cuvinte lăsate de artistă, înainte de a se sinucide, au apărut pe parcursul zilei de miercuri, în presa din România.
Asta, după ce anchetatorii au declarat că Mădălina Manole a trimis un mesaj de adio pe telefonul mobil al soţului său, Mircea Petru, în jurul orei 2.00, în care îşi exprima regretul cu privire la decesul ei. "Este vorba de un mesaj lăsat soţului ei pe telefonul mobil, despre care nu pot să dau mai multe detalii. Este un mesaj personal şi familia nu vrea să-l facă public", a declarat Claudia Burada, purtător de cuvânt al Poliţiei Ilfov.
„Îmi cer scuze faţă de toţi cei pe care îi rănesc şi care ştiu că mă iubesc foarte mult. Îmi cer scuze de la Puiu (soţul n.r.)... îmi pare rău, dar nu mă mai suport fizic. Cei din jurul meu nu au nicio vină. ...Îmi cer scuze şi de la copilul meu, Petru, îngeraşul vieţii mele, pe care îl iubesc foarte mult", este una din aceste variante.
O parte a mesajului se repeta, însă, în aceste versiuni apărute în media: "Nu mă mai simt frumoasă, nu mă mai suport fizic".
"Acesta este mesajul unui persoane indiferente şi reci - ştie că este iubită, dar ea nu se mai simte frumoasă", comenta psihologa Mirela Zivari, analizând această parte de mesaj.

Mădălina Manole s-a sinucis cu Furadan

Moartea Mădălinei Manole continuă să ridice semne de întrebare. O parte dintre ele şi-ar putea găsi răspuns astăzi. În această dimineaţă, medicii legişti fac autopsia, dar concluziile lor vor fi cunoscute ceva mai târziu. Chiar dacă sunt aproape siguri că a fost vorba de sinucidere, procurorii încearcă să afle dacă intr-adevăr cauza morţii a fost pesticidul pe care l-a băutut artista.
Miercuri, ora 6.30, un apel disperat la 112 cerea ajutor pentru Mădălina Manole. Soţul artistei o găsise prăbuşită, fără suflare, în holul casei din Otopeni. Medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic. Vestea a venit ca un trăsnet - Mădălina Manole a murit.
La câţiva paşi, în baie, anchetatorii au găsit o sticlă cu pesticid, din care Mădălina băuse o cantitată apreciabilă de lichid. I s-a făcut rău la scurt timp şi a căzut. Aşa explică anchetatorii traumatismul cranian.
Pesticidul din care a băut artista se numește Furadan. Un singur mililitru din această substanţă poate fi fatal dacă este ingerat. Mădălina Manole a murit după ce a înghiţit 100-200 de grame din substanţa chimică. Furadanul intră imediat în sânge, iar efectele sunt imediate: determină sufocarea şi încetineşte sever bătăile inimii.
Mai mult, pesticidul este atât de toxic încât comercializarea sa este interzisă. De altfel, substanţa are o reputaţie sinistră în întreaga lume, ca otravă preferată de sinucigaşi, mai ales în ţările sărace. În 1998, şapte femei din Uganda şi-au luat viaţa cu acest compus extrem de periculos. Alte cazuri asemănătoare au fost în China şi India. Furadanul este un pesticid de culoare roz şi se foloseşte, în special, pentru combaterea insectelor de câmp.
Gestul Mădălinei rămâne inexplicabil pentru toată lumea. Nimic nu avea să prevestească tragedia. Cu câteva ore înainte, după-amiaza, soţiul artistei o luase de la studioul de înregistrări şi împreună au mers la cumpărături. Nimeni nu ştie deocamdată ce s-a întâmplat peste noapte. Miercuri, soţul şi soacra Mădălinei au fost audiaţi de procurori.
Un element important pentru anchetatori este mesajul de adio pe care l-a lăsat Mădălina. Un SMS pe care artista, în mod inexplicabil, l-a expediat chiar pe telefonul său, miercuri noapte, în jurului orei 2.00 noaptea.
"Îmi cer scuze faţă de toţi cei pe care îi rănesc şi care ştiu că mă iubesc foarte mult. Îmi cer scuze de la Puiu... îmi pare rău, dar nu mă mai suport fizic. Cei din jurul meu nu au nicio vină. ...Îmi cer scuze şi de la copilul meu, Petru, îngeraşul vieţii mele, pe care îl iubesc foarte mult", a scris artista în mesaj.
În urmă cu trei săptămâni, Mădălina Manole a avut ajuns la spital, intoxicată cu medicamente. Anchetatorii vorbesc tot despre o tentativă de sinucidere.
Trupul neînsufleţit al Mădălinei se află acum la Institutul de Medicină Legală. După necropsie, legiştii vor stabili cauzele exacte ale morţii.