Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

March 24, 2011

Ape tot mai tulburi la PDL Braila

         -postat de Virgil Andronescu-
  -sursa:  http://brailanews.blogspot.com -
                joi, 24 martie 2011

Dupa ce BrailaNews a scris despre intentia conducerii PDL de a face o selectie a directorilor, in functie de criterii stiute doar de tripleta conducatoare, sediul partidului a devenit loc de pelerinaj pentru toti cei numiti pe functii in deconcentrate. Presedintele Constantin Dumitriu, desi a negat ca are o lista neagra, a admis ca cei care vorbesc despre existenta unei astfel de liste s-ar putea regasi printre viitorii respinsi la concursuri. Asa incat, ingrijorarea fiind maxima in randurile celor care ocupa functii cu patalama de la partid, directorii sunt invitati sa dea pe la sediu sa-si lamureasca problemele de ...cotizatie. Sau de competenta! (E problema lor cum se vor justifica).
Pe langa credibilitatea zdruncinata serios, tanarul presedinte trimis de la Galati sa conduca filiala din Braila a PDL (Mircea Toader stie de ce) mai are alte doua categorii de probleme: 1. tripleta trece printr-o criza de incredere (se suspecteaza reciproc ca au furnizat BrailaNews lista cu contributiile pentru posturile de directori) si 2. necazuri majore la centru, dupa ce saptamana trecuta, Dumitriu a facut, de pe o zi pe alta, declaratii complet diferite legate de pozitia PDL Braila in competitia Blaga- Boc. Reamintesc faptul ca seful PDL Braila, intr-o declaratie data ziarului Obiectiv, s-a aratat echidistant, pentru ca a doua zi, dupa ce BrailaNews a demonstrat ca se afla in tabara Blaga, sa recunoasca aceasta oficial, printr-o noua comanda in paginile aceleiasi publicatii. 
Ca Dumitriu are o datorie fata de Blaga si s-a simtit obligat, pana la urma, sa-l asigure de sustinerea sa putem intelege: doar cu sprijinul acestuia a devenit presedinte la Braila. Numai ca Blaga incepe sa piarda terenul in partidul confruntat cu scandaluri de coruptie din ce in ce mai serioase, in care dalmatienii sunt tocmai sustinatorii lui Blaga. Iar semnalele pe care le-a primit conducerea PDL Braila de la centru in ultimele zile nu sunt de natura sa-l faca optimist pe tanarul presedinte, care cauta cu asiduitate noi proptele in tabara lui Boc. Cu ce rezultate, urmeaza sa aflam, dar daca ii mai canta mult in struna lui Gheorghe Bunea Stancu, acestea sunt previzibile.


                                                                                             
                                                                                                                                                                                                                                                           http://brailanews.blogspot.com
                                                                               Singurul loc unde se spune numai adevarul!
                                                                                     Multumiri doamnei Aura Costea!

Halal...prinţipuri,fa Europo! Nimeni nu e ca noi...!Prinţipiali,bre,prinţipiali!

                                                                                                 -scris si postat de Virgil Andronescu-

Cum de nu s-a înţeles până acum că poporul român nu deţine ceea ce se numeşte memorie colectivă?!Numai în literatura populară există câteva personaje ce deţin,în proprietate iar altele numai în chirie pe termen scurt,subconştientul întregii colectivităţi din care îşi au obârşia.
Basmele sunt faţada,masca,gardul vopsit...al unui popor,populaţie sau ce o mai fi rămas din noi. Nimeni nu e ca noi...!Suntem cei mai grozavi atunci când rămânem în sinea noastră sau în sânul familiei,al micii comunităţi...Atunci când e nevoie să ne arătăm muşchii-puşi faţă în faţă cu cei din exterior care ne călăresc,ne ascundem până şi de noi înşine pentru a ieşi apoi...după război. Suntem cei mai daţi dracu’!Suntem buricu’ pământului...!Halal ombilic!
,,Mioriţa'',cea mai nenorocită dintre ,,poveştile'' inventate întru apărarea propriei laşităţi,cică ne-a salvat...Da?!Dar de cine şi cum?Acest spectacol al gloatei-eu aş zice al turmei mioritice,nu se produce cu de la sine putere şi nici din propria dorinţă de a ne dezînregimenta ci numai împinşi de la spate de un ,,cioban''- maestru de ceremonii,ori cizmar sau ce-o mai fi fost el.
Toate evenimentele acelei luni decembrie din 1989 nu au fost altceva decât o îmbulzeală de gură-cască cuprinsă de un entuziasm pregătit şi prefabricat cu mult timp înainte. Păpuşarii şi-au făcut şi atunci numărul,şi-au făcut datoria faţă de maestrul păpuşar - regizorul perfect. Şi prostimea a crezut iar că cu de la noi putere suntem liberi. Liberi...?sau încarceraţi într-o altfel de închisoare - a noastră,a fiecăruia în parte?Halal politicieni!
Internetul îşi arată faţeta negativă:oricine poate spune orice - dejecţii ori lacrimi,râsete colorate ori doar rânjete groteşti. Anonimatul e un blazon (cu şi fără ghilimele)la români. Şi gândiţi-vă cum se fură,cum se jefuieşte,cum se violează,cum se ucide!Toate aceste fapte antisociale,sălbatice ,se comit sub acoperirea anonimatului - pe întuneric,noaptea,şi pe furiş. Căci,ne pricepem la aşa ceva,suntem meseriaşi!Vai mama noastră!
ONG-urile...?Ha,ha,ha...!Cu ceva ani în urmă treceam prin parcul central din Turnu Măgurele- ca de multe alte dăţi,şi undeva împrejurul unei băncuţe se strânsese puzderie de lume...Gură cască,vociferând fiecare pe limba lui. M-am apropiat şi am văzut o femeie zbătându-se jos pe caldarâm,avea epilepsie şi o apucase criza,era în faza ultimă a acestui tip de ,,leşin''. M-am apropiat şi am făcut tot ce trebuia pentru a-şi reveni biata femeie ce nu o mai văzusem până atunci,şi nici de atunci încoace,prin oraşul meu natal. Experienţa avută cu o verişoară suferindă de aceeaşi boală,şi la care am stat în gazdă vreo patru ani,mi-a dat curaj!Am spus unui individ să oprească o maşină pentru a o duce pe femeia în cauză la spital şi mi-a spus că nu opreşte nimeni,,pentru aşa ceva'' după ce fusese la zece metri în şoseaua intens circulată. Am dat fuga şi am oprit o maşină şi aşa am dus-o pe acea doamnă la spitalul aflat cam la 200 de metri de locul dramaticului ,,accident''. Geanta îi era pe bancă,o fi având ce-o fi având în ea,am luat-o şi m-am prezentat la camera de gardă unde m-am legitimat şi unde am lăsat-o pe femeie pe mâini bune. Să-i dea Dumnezeu numai bine în viaţă şi multă sănătate! Cam asta e cu spiritul civic la români. Şi nu nea învăţat domnul Christian Ciocan,acum ceva timp,să nu ne mai băgăm în astfel de treburi ce nu ne privesc direct şi personal?
Asta e ţara în care trăim şi asta e statul pe care îl ,,finanţăm'' pentru a avea grijă de noi!În ceea ce priveşte ,,porcăria'' şi gunoaiele din Brăila...un adevărat tomberon…!Halal primari!
Ştim doar să facem băşcălie de tot şi de toate şi nimic mai mult.
Apoi ne plângem pe la colţuri de stradă,la radio-şanţ,prin cârciumi,pe internet,că trăim cum trăim şi că statul îşi bate joc de noi. Noi înşine ne batem joc de noi! Acesta e adevărul! Părea că există spirit civic real şi din plin şi atunci când unii, cică,au protestat ,băşcălios,la adresa scumpirii carburanţilor.
Sunt multe de analizat şi în profunzime,sunt multe de făcut dar cu cine?
În 1999,tatăl meu,muncitor într-o fabrică de conserve - cea mai mare din România,a pornit către biroul directorului de atunci,cu încă doi colegi,pentru a-şi cere plata salariilor restante pe multe luni în urmă şi...
Toţi cei de pe secţia lui au pornit,cică,cu el dar...,stupoare ori nu!,au ajuns numai ei trei care iniţiaseră acţiunea. Menţionez ca tatăl meu nu a fost membru P.C.R. La sfărşitul anului a fost trecut în ,,ordonanţa’’,caz fericit aţi spune şi aşa este!,apoi a ieşit la pensie datorită vechimii şi grupei de muncă.
Ăsta e halul în care ne-au(ne-am)adus!
Nu există spirit civic în România!
L-au distrus comuniştii de până în 1989 şi apoi comuniştii de după '89 (care ne conduc de 21 de ani), ajutaţi în mod nemijlocit de noi toţi.
Capacităţile intelectuale au fugit peste graniţă,acum pleacă liberi şi neconstrânşi- decât de mizeria morală în care ne bălăcim,precum porcii lui Caruz, de două decenii.
,,Societate sănătoasă''?
Nuuuu!
Ar trebui să mergem cu această societate mai întâi pe la psihiatru,apoi pe la şcoală,pe la teatru,prin biblioteci. Şi apoi putem vorbi de o ,,societate cu adevărat sănătoasă''.M-am satura de tot cacatul asta!
Democraţie românească…?
Da,aveţi dreptate: original-românească!
Sunt mândru că m-am născut Român,îmi pare rău că mai trăiesc în România!
Halal demos,halal cratos!Halal...prinţipuri!