Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

October 26, 2010

,, România,un diamant căzut în rahatul porcilor''

-de Virgil Andronescu-

Cineva îmi spunea de curând că ,, România e un diamant căzut în rahatul porcilor'' şi care,, ar trebui spălat cu spirt,lustruit şi apoi aşezat în cea mai frumoasa vitrina de cristal'',dar de către cine?mă întreb eu,oarecum retoric. În toate exista un început şi la noi ,,un nou început''...există. S-au TRAS unul după altul,20 ani de la ,,revoluţia''din decembrie 1989. A curs mult sânge,s-au TRAS multe cartuşe... Încă mai curge...sânge ăi lacrimi pentru aflarea adevărului . Este dovedit faptul că s-a TRAS în demonstranţi;se ştie clar cum s-au TRAS sforile... S-a TRAS concluzia, voit eronată, că cei care au TRAS au fost terorişti,agenţi străini... Din '89 încoace se tot TRAGE...Se tot TRAG concluzii pripite.Se TRAG afaceri ilegale. Se TRAG averi fabuloase. Se tot TRAGE cu promisiuni şi cu lozinci unele mai pompoase decât altele.Cei vinovaţi nu sunt TRAŞI la răspundere. La tot pasul se TRAG ţepe. Unii TRAG foloase iar alţii TRAG ponoase. Se TRAG şi ţepe în pieţele publice?! În Românica eternă şi pitorească încă se TRAGE... Se TRAG şliţuri.Se TRAGE apa la w.c. Se TRAGE în piept...aerul infect.Se TRAGE mâţa de coadă.Politicienii îşi TRAG...reciproc presul de sub picioare şi scaunele de sub ei.Şi-o mai TRAG şi la...gioale. Se TRAGE,se TRAGE,se TRAGE... Românul e învăţat să rabde şi să TRAGĂ nădejde de mai bine. Un altfel de Român e obişnuit să TRAGĂ la aghioase şi să aştepte înmuierea posmagilor. Oameni buni,învăţaţi să TRAGEŢI la răspundere pe cei ce vă mint aTRAGĂNDu-vă voturile! TRAGEŢI în ei cu sudalme pentru felul cum v-o TRAG cu preţurile şi cu salariile! Suntem un popor TRAS cu forţa în U.E. şi avem tot dreptul la a ne TRAGE şi noi drepturile ce ni se cuvin. Acum când s-a reTRAS tov.-domnul fost Preşedinte I.Iliescu,TRAGEŢI concluziile reale,fiţi realişti!Ce e de regretat să regretăm,de ceea ce e de bucurat să ne bucurăm! Am TRAS concluzia personaă că sunt şi unele şi altele. Vă rog să mă TRAGETI de mânecă dacă greşesc! Nu ne-a mai rămas altceva de făcut decât să TRAGEM taurul de coarne,să ne TRAGEM puţin sufletul şi să mergem înainte. Nu mai avem...decât să TRAGEM speranţe! Aţi obosit?! Soldaţii,copiii,fraţii,parinţii,noştrii au murit pentru o REVOLUTIE. In cei 18 ani mulţi şi au TRAS gloanţe în cap de suferinţă. Nu vă supăraţi OAMENI BUNI,TRAGETI să muriţi? Vă îndemn: TRAGETI să trăiţi! Nu am să vă mai las,am să vă aTRAG mereu atenţia!

Iluzia unei Revoluţii

                                                                      -de Virgil Andronescu-



Mă întreb, oare cine să facă o revoluţie autentică în România? Bătrânii care sunt majoritari şi muribunzi ori tinerii nepăsători şi ignoranţi?! (Nu generalizez, însă!) Aşa că nu mai are rost să mă iluzionez!? E pierdere de timp, din nefericire. Nu avem vocaţia revoluţiilor adevărate! Ne plac, ne convin surogatele-ne hrănim cu ele din plin...! Tot alţii trebuie să ni le facă şi pe astea...!?
Comentariile sunt de prisos...

Bostănăria cooperatistă

-de Virgil Andronescu-


Nimic nou sub soare în politica românească de astăzi!
Tot ca pe vremea lui nea Nicu este, lupta pentru ciolan, pardon- pentru partid, în care politicianul roşu- ales în democraţie, se crede Dumnezeu pe pământ, cu aiere de tiran de mahala şi căruia o ţară întreagă trebuie să-i fie la picioare, pe post de preş.Partidul (ciolanului) primează în toate, ca vorba ceea: ,,Patidu’ e-n toate, e-n cele ce sunt şi-n cele ce mâine vor râde la soare; e-n pruncul din leagăn şi-n omul cărunt!’’E un refren din trecutul întunecat, drapat tot în roşu, marcat de seceră şi ciocan...şi de domnia pingelei bolşevice.
Un om care doreşte să facă, cu adevărat ceva bun pentru ţară şi adevăr, este înlăturat brutal, călcat în picioare de turma rinocerilor politici.
E cazul domnului de la Ministerul de Interne, domnul respectiv prezenta pericolul de a fi adeptul adevărului în partidul minciunii.Şi...a fost înlăturat, demisionând cică, toţi hoţii trădătorii pot dormi acum liniştiţi că minciuna a triumfat iar...Iar poporul crede în continuare şi-i place să fie minţit...cu zâmbetul pe buze, că prea rânjesc frumos!
Poporul Român, e prea bun şi răbdător şi de bun ce e, e luat drept prost.Crede orice balivernă şi se grăbeşte chiar să găsească scuze celor care-l jefuiesc de 20 de ani încoace.
Treaba cu criza e mană cererască pentru unii profitori de ocazie ori de profesie. În acest haos creat cu bună ştiinţă se găseşte foarte uşor vinovatul de serviciu pentru concedierile masive şi pentru tăierea salariilor.Omul de rând se mulţumeşte cu puţin mai strânge, pentru a nu ştiu câta oară, cureaua pentru că ,,e bine că am un loc de muncă!’’
Ţara noastră, spre deosebire de celelalte ţări ale comunităţii europene, are rezerve interne de materii prime şi nu duce lipsă nici de mână de lucru calificată sau de industrie prelucrătoare a resurselor naţionale.Acestea pot satisface consumul industrial şi casnic la un preţ de cost aproape de jumatate din cât este acum.Umflat însă la nivelul pieţei, plusul realizat intră automat, după impozitare, în buzunarele baieţilor deştepţi din toate partidele,infipti toate ramurile economiei naţionale.
Realitatea este că în perioada friguroasă în unele sectoare costurile de producţie cresc prin mărirea consumurilor specifice la utilităţi şi lu dom’ patron nu-i mai iese profitul dolofan (nu generalizez).
La concedieri aşa se pune problema: ,,Să-i ţină statu’ că d-aia plătesc somaj!Poate aşa mai dă vreo facilitate la angajarea unui amărât fără loc de muncă şi-mi muncesc fraierii plătiţi de către stat!’’
Problema cu criza mondială e la fel: cei mulţi şi săraci pierd iar şmecherii mai pun la buzunar.Normal, zic ei, ce se pierde dintr-o parte se adună în alta.
Cum începe treaba să meargă bine, mai fac...de un ghişeft şi-o pun iar de-o criză!Aşa, unii cu paguba iar alţii cu câştigu’.Şi trai neneacă!
Dar să revenim la oile noastre: Pontică şi Crinuţ nu pierd nici o ocazie de a demonstra că ei sunt, fac, dreg.Ar mai fi de adăugat: E-vaghelie- care mai mult vorbeşte pe limba broscărească decât pe cea românească, orăcăielile respectivului batracian deţin volum maxim de decibeli fiind tot mai des auzite, cam pe aceeaşi frecvenţă cu înţelepciunea de bâtă ciobănească a oierului Ber-becali.Măcar, de la B-cali mai iese uneori de-o felie de brânză!
Clienţii politici, ceva mai aparte, sunt tovarăşii de la P.D.-L.cu îndelungată activitate în domeniul economic...făcut trotuare...şi la propriu cu firmele proprii şi la figurat cu şandramaua P.D.-L. Figuri staliniste, figuri de miliţieni, decupate, parcă cu briceagul dintr-un fante de cupă din pachetul unui cartofor, prieten la cataramă- nu ştiu dacă chiar cu tovăraşu’ K-taramă, dar sigur cu sortimentul de Mazăre boabe- furajeră şi alte specimene asemănătoare, ce-şi propun să ducă ţara pe înalte culmi pentru ca mai apoi să o poată arunca uşor în prăpastie.Aşa cum fac ciorile cu nucile furate din pom, le aruncă de la înălţime pe caldarâm pentru a le zdrobi , apoi vin şi adună miezul dulce pentru pipota personală.
Dar tărtăcuţa de bostan portocaliu...conducatoare e încă la putere!
Marinelul, pe care şi eu l-am sprijinit mereu- recunosc şi îmi fac mea culpa!, domină cu hăhăitul sarcastic, de-a dreptul cinic întreaga menajerie, altoind- cu ghimpii unui singur trandafir portocaliu tot ce altoia tovarăşul Ilici cu trei trandafiri, în dreapta şi în stânga ,,eşichierului...’’ tot ce iese în afara bostănăriei C.A.P.-iste.
Vă las domnilor, vă las că trebuie să merg la piaţă!
Poate găsesc legume şi fructe româneşti...că de cele străineze pline de chimicale şi modificate genetic mi s-a acrit ca de...politicieni!
Poate am să cumpăr ceva şi de la supermarket sau M’c donald’s, ceva natural!?
Trăiască industria chimică şi alimentaţia ştiinţifică!
Dacă nu...o să mă întorc acasă şi pun de-o ciorbă de ciolan cu zeamă de varză.Păi ce, eu nu am dreptul la ciolan?
Hai că vă invit şi pe voi, când e gata!
Principalu’ e zeama de varză, că-n rest...politica românească e toată varză.Şi ţara aşişderea, mai-nainte de-a fi curvă!
Poftă bună, dragi politicieni şi ciocoi de vremuri noi!