Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

May 1, 2011

Partidele romanesti: 1 Mai chermezist decat altul!

         - scris si postat de Virgil Andronescu -
 - surse: documentare 9AMnews si Wikipedia.org -
           - surse: foto Ziare.ro si apropo.ro -






Astazi e ziua internationala a muncii.A muncii,tovarasi,a muncii!
Sarbatorim sau comemoram?Da’ ce mai conteaza ce e si de ce e!
Se mananca mici,se bea bere,se iese la mitinguri anti…
Astazi ne asteptam,dupa cutuma ultimilor 20 de ani,sa iasa la asfalt mitingistii de serviciu.

Restul serbeaza cu drag si spor la iarba verde.Nimeni nu mai munceste,noroc ca e zi de duminica.Daca ar fi fost in timpul saptamanii ce ne-am fi facut ?Ce ne-am facut si in ultimele doua decenii.De cacao.
Aveam,cu siguranta,de la stapanire si cu acordul destul de interesat al liderilor mitingisti,zile libere de munca.Ca,oricum,tara e in criza si n-o scoatem intr-o zi sau doua din hau. ,,S-o scoata ala mic,ca el a bagat-o!’’
Dar sa lasam speculatiile deoparte si sa fim seriosi,mai seriosi ca-i zi de lucruri marete.
Mai intai o scurta prezentare al acestui eveniment.
,,Spre sfarsitul secolului al XIX-lea s-au dezvoltat, in Europa Occidentala si in Statele Unite, sindicate ale muncitorilor.Aceste organizatii au aparut din nevoia muncitorilor de a se apara de abuzurile patronatelor. Programul de lucru prelungit pana la 12-14 ore, lipsa zilelor libere si concedierile arbitrare constituiau o parte din nemultumirile salariatilor. In 1884, Federatia Organizatiilor Sindicale din SUA a inaintat o rezolutie prin care se afirma ca programul de lucru zilnic de opt ore ar trebui sa fie impus dupa 1 mai 1886. Rezolutia cerea organizarea unei greve generale pentru ca acest obiectiv sa fie atins. Pana in aprilie 1886, mai mult de un sfert de milion de muncitori americani aderasera la Miscarea ‘May Day’. Principalul centru al acestei miscari era orasul Chicago, unul dintre cele mai importante centre industriale nord-americane. La 1 mai 1886, la Chicago, a izbucnit o puternica greva care a paralizat majoritatea activitatilor industriale. Speriati de amploarea miscarilor, autoritatile si patronatele au incercat sa reprime miscarile de protest. Politia si fortele paramilitare au deschis focul impotriva manifestantilor, inregistrandu-se morti si raniti. Liderii sindicali au fost arestati, fiind acuzati de tulburarile din oras. Aceasta zi de 1 Mai a fost sarbatorita de sindicalistii din intreaga lume, ea reprezentand inceputul miscarii sindicale moderne. De-a lungul timpului, ziua de 1 Mai a devenit sarbatoarea muncii in majoritatea tarilor lumii. In Statele Unite, ziua de 1 Mai se celebreaza, inca din 1894, fiind considerata si sarbatoarea primaverii. Ziua internationala a muncii este marcata prin manifestatii de strada si mitinguri sau prin diferite manifestari si concursuri distractive. In Romania, ziua de 1 Mai se celebreaza din 1890, de regula, sub forma unor petreceri campenesti.’’( 9AMnews.ro ).
,, 1 Mai a devenit, în aproape toată lumea, Ziua Internațională a Muncii. Există și excepții, de exemplu Australia, Elveția și Statele Unite, unde 1 Mai nu este o sărbătoare oficială. În majoritatea țărilor vest europene, ziua de 1 Mai este zi liberă.
În țările comuniste, ziua de 1 Mai a fost transformată într-o sărbătoare de stat însoțită de defilări propagandistice. Regimurile comuniste încercau să instrumenteze politic o veche tradiție a mișcării muncitorești internaționale. De asemenea, și naziștii au avut tentative de uzurpare a acestor tradiții.'' ( Wikipedia.org ).
Deci,daca si americanii spun ca e sarbatoare,sa sarbatorim dragi tovarasi!Dar sa ne aducem aminte ca pentru a munci numai 8 ore,pentru a avea zile libere si pentru a nu mai fi concediati arbitrar au murit oameni.Cel mai cinstit si cel mai corect este s-o punem d’un miting in turma- urmandu-ne mitingistul-saf,apoi sa pastram un moment de reculegere in memoria acelor eroi. Si dupa aceste zbuciumate si obositoare indeletniciri sa ne racorim cu rauri de bere si sa ne imbuibam cu mici,ca daca-i moca…de doua-trei ori pe an avem aceasta ocazie!Dar ce mai conteaza Poc,Base,Crin,Ponta,Vadim sau Elena Udrea sunt oameni ca si noi!
Am scapat de criza,acum fix o luna de zile,si am facut-o fara prea mari eforturi.Ce-i drept,costurile sunt prea mari dar ziua asta nu ne costa nici macar un leut.Ce daca lucram zi-lumina si noapte’ntuneric pe te miri ce si mai nimic?Iaca fleosc,mancam acum mai multi ici- luam si la pachet,bem bere pe saturate- mergem langa gard si-o recuperam.Crizele vin si trec,romanii beau si petrec!Chermezari din toata judetele uniti-va!    
Putem fi anti guvern,anti presedinte,anti parlament,anti…,anti noi insine.Numai noi si-ai nostrii sa ne simtim bine.Ca mai vine cate o promotie,se mai iveste cate o pomana pre-electorala,mai pica ceva maruntis de pe la baroni si trai tovarasi cu domni laolalta!Asta-i viata la romani,caci cine a mai vazut nunta fara scandal si inmormantare fara bocitoare!?