Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

December 14, 2010

Lui Geoană i s-a tăiat microfonul.

                                          -postat de Virgil Andronescu-
 
Marti, 14 decembrie 2010 Sursa: Ziare.ro Autor: Ziare.ro

Conducerea PSD a decis, ieri, ca fostul preşedinte al partidului şi finalistul campaniei prezidenţiale Mircea Geoană să stea şase luni în afara partidului. Aceasta înseamnă că el rămâne în continuare membru al PSD, dar nu poate participa la acţiunile şi nu poate vorbi în numele partidului în acest timp. Social-democraţii îi menţin, deocamdată, sprijinul politic pentru funcţia de preşedinte al Senatului însă lui Geoană i s-a pus în vedere că la următoarea abatere va fi exclus din partid.
Surse prezente la şedinţa de ieri a Biroul Permanent Naţional al PSD, citate de MEDIAFAX, au precizat că pentru suspendarea lui Geoană au votat 16 membri ai BPN, în timp ce alţi şase au fost împotrivă. Marian Vanghelie şi Ion Iliescu au fost printre puţinii lideri PSD care s-au opus sancţionării, anunţă EVENIMENTUL ZILEI. Chiar dacă preşedintele de onoare al PSD s-a pronunţat în favoarea unei pedepse mai blânde pentru Mircea Geoană, în şedinţa de ieri fostul şef de stat l-a plesnit totuşi fără milă pe şeful Senatului, anunţă ZIUA VECHE. „Mircea, în momentul de faţă ai atins limita penibilului!“, i-a spus Iliescu lui Geoană.
Pe de altă parte, surse citate de GÂNDUL afirmă că preşedintele PSD Victor Ponta a ameninţat cu demisia dacă predecesorul său nu este sancţionat. Ponta a declarat, după luarea deciziei, că este convins că Mircea Geoană va demonstra în perioada următoare dacă „vrea să rămână în PSD“.
ADEVĂRUL aminteşte că Mircea Geoană a fost la un pas de suspendare din partid în august, când liderii social-democraţi i-au reproşat că declaraţiile sale publice sunt contrare deciziilor adoptate în partid. Geoană s-a ales atunci, în final, doar cu interdicţia de a vorbi în numele PSD timp de şase luni. Mai mulţi social-democraţi au atenţionat că Geoană a încălcat acest moratoriu, care urma să expire la jumătatea lunii februarie. Pe de altă parte ROMÂNIA LIBERĂ constată că decizia de a-i reduce la tăcere pe foştii lideri pare să se transforme în cutumă în PSD. Episodul suspendării lui Mircea Geoană din PSD seamănă cu un altul petrecut în 2006, în care actor principal era Adrian Năstase, învins, şi el, în alegerile prezidenţiale.

Ziarul ,,Om bun'',Galati.

                                                 -film realizat si postat de Virgil Andronescu-