Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

May 13, 2011

Autoritatile municipiului Braila prinse cu mata in sac?Asta-i intrebarea!

 - postat de Virgil Andronescu -
     -   Sursa: winmarkt.ro


Functionarii Primariei Braila, reclamati la DNA

Doua brailence surori, Baia Paula Rodica si Danaila Ana Olimpia, au inaintat, la sfarsitul saptamanii trecute, la DNA Bucuresti un dosar complet in care reclama abuzul in serviciu al unor functionari publici din Primaria Braila. Ele sustin ca, desi la nivelul primariei se stia de notificarile lor facute la Legea 10 – trei la numar, au descoperit cu stupoare, in final, ca terenurile sunt instrainate sub diverse forme.

Sicane la obtinerea dreptului de proprietate

Brailencele sustin ca functionarii au cautat permanent sa le gaseasca piedici pentru a nu le pune in posesie si permanent au taraganat procedurile, solicitand mereu cate un document pentru completarea dosarelor. “Ni s-a solicitat sa cerem in instanta nulitatea unui act de donatie intocmit in anul 1977, in timpul regimului comunist. Probabil ca nu se asteptau, insa, sa si castigam. In luna iulie 2006 am trimis Primariei Braila o adresa prin care am adus la cunostinta faptul ca instanta ne-a admis definitiv si irevocabil solicitarea nulitatii acelui act de donatie. Cu toate astea, ne-au sicanat in continuare. Considerandu-ne “proprietare”, cei de la administratia financiara a primariei ne-au cerut, in anul 1999, sa platim taxele de impozit pe teren. Cum puteam sa achitam cele 100 milioane de lei cata vreme nu aveam nici un titlu de proprietate?! Dupa ce am parcurs toate etapele si am crezut ca ne vom castiga drepturile, am fost la Oficiul Cadastru pentru intabularea titlului de proprietate. Aici am avut parte de un soc, cand am descoperit ca pe terenurile revendicate de noi apar alti proprietari, Primaria Braila instrainandu-le sub diverse forme. Noi suntem decise ca pe toate caile legale sa ne castigam dreptul la proprietate. Nu vom renunta fara lupta. Daca va fi nevoie, vom apela si la CEDO”, ne-au declarat cele doua surori.

                                                                * * *
 - sursa:  Ziare.ro , www.adevarul.ro -

Mărul discordiei: şapte milioane de lei acordate pentru prime şi sporuri considerate nelegale. Raportul Curţii de Conturi a tulburat liniştea instituţiilor incriminate. Fiecare în parte a contestat rezultatele, procesele fiind acum în plină desfăşurare.

Judecătorii Curţii de Conturi spun că prejudiciul adus statului de către Primăria Brăila se ridică la aproximativ şapte milioane de lei, banii provenind în principal din „plata unor prime şi sporuri salariale acordate conform contractelor colective de muncă şi care excedează prevederilor legale, precum şi acordarea necuvenită a tichetelor cadou unor persoane care nu beneficiază, conform legii". Este vorba despre tichetele acordate profesorilor.
Pe Aceeaşi Temă
Curtea de Conturi dă cu instituţiile statului de pământ

În cazul Primăriei municipiului vorbim de suma de 5,3 milioane de lei, alte 0,7 milioane de lei fiind acordate de către primăriile comunelor Gemenele, Mircea Vodă, Racoviţa, Viziru, Şuţeşti, Tufeşti şi Tudor Vladimirescu.

Contestaţii pe toate fronturile

Primăria şi liderul sindicatului învăţământului brăilean, Valeriu Partene contestă rezultatele Curţii de Conturi.

Primarul, Aurel Simionescu, spune că atât tichetele cadou acordate profesorilor, cât şi sporurile obţinute de către funcţionarii publici sunt perfect legale.

„Din punctul de vedere al Curţii de Conturi acordarea tichetelor cadou nu a fost ilegală. Liceul «Mihail Sebastian» a contestat şi a câştigat în instanţă procesul", explică edilul şef care adaugă că astfel de situaţii au fost în toată ţară, iar Curtea de Conturi a pierdut procesele.

Valeriu Partene spune că Tribunalul Brăila le-a dat câştig de cauză profesorilor, dar că în continuare se judecă.

„Curtea de Conturi refuză să înţeleagă că totul a fost legal. Suntem în litigiu cu această instituţie. Probabil Curtea de Conturi ne va duce la Curtea de Apel. Vom vedea ce se va decide", a punctat liderul profesorilor.

Cât priveşte sporurile primite de angajaţii Primăriei, primarul spune că acestea au fost acordate în 2007 fără probleme. Sporurile care au fost considerate de Curtea de Conturi ilegale sunt cel „de haine" şi cel „de sănătate".

„Şi noi şi Consiliul Judeţean (CJ) am acordat acele sporuri. Acum ele sunt sistate. Am contestat la Brăila, vom vedea ce putem face mai departe", a mai spus Aurel Simionescu.

Nici CJ nu a scăpat de Curtea de Conturi care a descoperit că şi aici un milion de lei au fost aruncaţi pe prime şi sporuri nemeritate. Şi aici concluziile Curţii de Conturi au fost contestate.

„Am făcut contestaţie şi aşteptăm rezultatele", spune Nicu Filoti, secretarul CJ Brăila.