Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

October 23, 2010

Amintiri dintr- un muzeu desfiinţat şi un edificiu lăsat în paragină

Cover - după articolul ,, Culoarea care vibrează'' scris şi publicat la 08. oct. 1999 în ziarul local ,, Cetatea''- Turnu Măgurele-

                                                                                     - de andronache virgil-nicolae-

                                                                                                 2009-05-09


Frumos şi dureros în acelaşi timp, am deschis uşa amintirilor, trecând zilele acestea pe lângă clădirea- monument arhitectural, care până acum cinci ani găzduia Muzeul de Artă şi Istorie al municipiului.
,,Natură statică cu flori şi un peisaj cu bărci care demonstrează evident că nu este nevoie să ai academii înalte pentru a realiza lucrări de bună factură artistică, dacă te-ai născut cu talent.
Impresionează un portret monumental al unei tinere, lucrat în culori bine armonizate şi tuşe ascunse. În lucrare descoperi o profunzime sculpturală.
Un colaj pe un suport plastic de dimensiuni mari, crochiul înfăţişând nuduri, personaje şi scene biblice, alături de autoportrete în prim plan. Compoziţia e bine sincronizată cu mai multe citate din Ecleziast.
Într-o tehnică mixtă de cărbune, lacuri şi tempera, într-o textură aurie, e propus un bun studiu anatomic al unei tinere învaluite într-o aură care sugerează o viziune clasică.
O lucrare modernistă în care albul eliberat este înconjurat de ocruri ce se compun şi se completează reciproc, legate armonios de sfoara răsucită a trupului conturat subtil, lăsând loc interpretărilor.
Flori abia sugerate într- o cană stilizată dar bine conturată cu tuşe lucrate în forţă, în două cantităţi cromatice bine compuse şi un vas de ceramică din care ţâşnesc florile de un dramatism cromatic extraordinar.
O varietate de genuri şi tehnici şi o îndrăzneală pentru care artiştii de excepţie îşi merită din nou lauda.''

Nu mai au loc expoziţii de artă...
Oraşul lâncezeşte în comercialul absurd de prezent în aproape orice...
Şerpii vor lua locul oamenilor în curtea edificiului de cultură! Ierburile prezintă un peisaj de jungla adaptat foarte bine oraşului încremenit în această epocă împietrită.
Speranţele au murit demult! Artiştii rezistă eroic, fiecare pe cont propriu.
Mulţuiri din inimă acestor eroi, mulţumiri că există şi încă mai luptă cu inerţiile sistemului cu prejudecăţile maselor şi nu numai!

No comments:

Post a Comment