Statisticile blogului

Bine ați venit !
…iar faptul că ati ajuns aici, nu este o întâmplare!

Stiri locale






Monumentul utilajului agricol, de Nicolae Dragnea

Joi seară, Monumentul Independenţei din faţa Parcului Municicipal a cunoscut o invazie de utilaje agricole uriaşe.
 Aceşti mastodonţi, aduşi de firma lui Dragnea, lipseau din ansamblul monumentului. Acum putem spune că adevărul istoric a fost pus în drepturi. Secretul victoriei împotriva turcilor a fost dezvăluit. Cu aceste utilaje agricole, vitejii ostaşi români au trecut prin armata turcă, deasă ca grâul şi înaltă ca lanul de porumb, precum combinierii de la Teldrum prin lanurile lui Dragnea Bey.
 Revenind la expoziţia agricolă a lui Dragnea ne întrebăm cine şi de ce i-a dat autorizaţie pentru a expune utilajele acoperind un monument istoric. Este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor oraşului care sunt forţaţi să privească utilajele lui Dragnea, utilaje care nu pot fi cumpărate decât de asociaţii agricole mari. Sau poate ştie domnul Dragnea că turnenii sunt bogaţi şi se vor înghesui să le cumpere pentru a se plimba cu ele prin oraş. Utilajele puteau fi duse la marginea oraşului sau la ferma din Liţa iar cei care voiau să le vadă puteau merge acolo.
 Orgolilu lui Dragnea de a demonstra forţa firmei sale a făcut ca Primăria să treacă peste Legea Patrimoniului Naţional şi să permită parcarea acestor utilaje pe marmura de la Monument.
                                                                                               30 Septembrie 2010


O întrebare cât China: cât costă "Ecouri Dunărene", domnule primar?

De fiecare dată când apare această mâzgălitură intitulată pompos "revistă", ne întrebăm de unde are primăria bani pentru a o tipări.
 Fiţuica nu se vinde, se distribuie gratuit, pentru că n-ar cumpăra-o nimeni. În paginile ei nu sunt reclame, nici firmele lui Dragnea şi Fiscuci, nu doresc să se afişeze cu aceasta. În revistă sunt publicaţi oamenii primarului, nu am întâlnit nicio dată numele cuiva care este împotriva primarului. Sunt puşi la index toţi cei care au o altă părere decât cea oficială. Deşi pe copertă scrie că este revista Consiliului Local, în ea publică doar cei care sunt apropiaţi primarului.
 Nu ştim dacă cei care sunt semnaţi în revistă sunt bolnavi, însă redactorul-şef este medic psihiatru. Adjunctul, chipurile, este primarul, fost profesor de sport. Nimic despre sportul local nu se publică în fiţuică, probabil primarul n-are timp să scrie. Unul dintre secretarii de redacţie este inginer zootehnist. Ce legătură o fii între zotehnie şi o revistă, autointitulată de cultură, nu ştim. Ne gândim că sunt mulţi boi prin redacţie şi e bine să fie cineva care să lucreze cu animalele.
 Trei sferturi din articole sunt copiate sau calchiate de pe net, restul sunt aberaţii ale unor indivizi care, aşa cum chiar ei recunoşteau, consumă whisky la întâlniri ale redacţiei.  Probabil atmosfera bahică îi face să nu aibă ruşine de compunerile de clasa a IV -a pe care, timp de o  lună de zile, se chinuiesc să le compună. Dacă nu ne-ar costa bani, revista fiind tipărită pe banii contribuabililor, nu ne-ar interesa, nici cât negru sub unghie, prostioarele, cu pretenţii de articole, din această tipăritură. Atât timp cât o finanţăm noi toţi, trebuie să ştim, cel puţin, cât costă. De aceea, rugăm primarul să ne comunice câţi bani se aruncă pe apa Sâmbetei prin tipărirea acestei maculaturi. Nu de alta, dar toţi cei care scriu în aceasta  se prefac, fără ruşine, că nu ştiu cât costă. Domnul primar este în măsură să răspundă acestei întrebări, chiar la radioul Teldrum-ului şi la o oară de vârf.
 De fapt, il provocam pe domnul primar sa ne acorde un interviu, fără condiţii prealabile, la un post de televiziune. Acceptaţi, domnule Mohanu?
                                                                                                   29 Septembrie 2010

Paza oraşului: licitaţie sau blat?

 În primăvara acestui an a avut loc licitaţia pentru paza oraşului, la care au participat mai multe firme.
 Firma Valahia, în spatele căreia este Liviu Dragnea, trebuia să câştige fără probleme, însă câştigătoarea a fost Sion (Ioan Niculae). Înfrânt la el acasă, domnul Dragnea a fost foarte supărat pe cei care au întocmit caietul de sarcini. Licitaţia a fost contestată şi s-a fixat un nou termen. De câteva zile paza oraşului a fost împărţită între cele două firme. Calculele lui Dragnea au fost date peste cap de un om puternic, care nu a fost dorit pe plan local de mult timp.
 Domnului Ioan Niculae i s-au pus piedici şi la privatizarea combinatului, în anul 2004. Atunci conducerea locală dorea ca un investitor sârb să cumpere combinatul. O altă neînţelegere între primărie şi conducerea combinatului a fost în legătură cu agentul termic pentru încălzirea oraşului. Primăria cumpăra de la combinat agentul termic la un preţ foarte bun şi îl livra populaţiei la un preţ mai mare de de 3 sau 4 ori. Conducerea combinatului a cerut ca profitul să fie împărţit pe jumătate, dar primăria a refuzat şi combinatul a întrerupt furnizarea agentului termic.
 Se pare că domnul Niculae s-a înţeles cu Dragnea pentru o împărţire echitabilă a puterii în oraş. Pentru a avea fiecare o felie din paza oraşului s-a ajuns la un  compromis şi firmele de pază şi-au împărţit punctele de lucru. Acest fapt ne face să ne întrebăm dacă nu cumva a fost un blat la licitaţia contractului de pază, pentru că prea repede au ajuns la un acord cele două firme. Totul este posibil, din păcate.
 Sperăm ca preţul achiziţionării contractului de pază este unul normal şi nu umflat pentru ca unii să-şi umple buzunarele.
                                                                                                 29 Septembrie 2010

Simona Ghinea - căpuşa care suge bugetul primăriei cu acordul lui Mohanu.

Simona Ghinea este Consilier Judeţean din partea PSD şi funcţionarul din primăria Turnu-Măgurele cu cele mai multe funcţii. Când i-am citit declaraţia de avere de pe site-ul CJ am rămas stupefiat, am zis că nu se poate aşa ceva, cum să câştige cineva în oraşul nostru atâta bănet din contribuţiile noastre! Domnişoara Ghinea este cel mai bun exemplu despre cum ne tratează pe noi, muritorii de rând, conducerea oraşului. Veniturile dumneaei ajung la 10.000 Ron lunar. În declaraţia de avere sunt trecute următoarele: 
  
 - are 3 apartamente. 
  
 - 4 credite în valoare de 52.000 Euro 
  
 - angajată la Apa Serv, Tac, Aqua Tur, Sago. În total de la primărie câştiga 5.400 Ron lunar. 
  
 - alte surse de venit sunt: UNCJR-ul lui Dragnea - 1.200 Ron, hotel Turris - 1.250 Ron. 
  
 - contabilitatea la mai multe firme din oraş îi mai aduce încă 1.500 Ron 
  
 În particular, poate să câştige foarte mult, sunt meritele dumneaei, dar de la primărie să câştigi 5.400 Ron nu este moral. Acest cumul de funcţii nu este posibil la un angajat din sistemul public. Domnul Dragnea vorbeşte la televizor despre moralitate şi deplânge soarta celor săraci, fără a lua măsuri în curtea proprie. Cu banii pe care îi câştiga domnişoara Simona Ghinea, puteau trăi mai mulţi tineri.
Cât ar fi de capabilă, dar nu se poate să câştigi atâţia bani când cei mai mulţi trăiesc în sărăcie. Aceştia sunt conducătorii noştri, sunt recunoscuţi după luxul în care trăiesc. Sunt foarte cunoscute legăturile de rudenie şi prietenie prin care domnisoara Ghinea a reuşit să obţină aceste funcţii. Domnii Dragnea şi Mohanu câştigă alegerile cu votul celor săraci, pe care îi mint că vor face foarte multe pentru ei, dar când se văd în funcţii ii uită. Dumnealor şi oamenii lor trăiesc în lux, iar votanţii lor sunt săraci lipiţi. Aceşti domni şi domnişoare trăiesc ca-n vise, pe spatele nostru şi au tupeul să facă pe moraliştii. Să vă fie ruşine, domnişoarelor şi domnilor!
Cât credeţi că o să vă meargă cu hoţiile astea? Majoritatea locuitorilor trăiesc cu grijă zilei de mâine iar voi va lăfăiţi în lux. Domnule Dragnea, pe cine reprezentaţi dumneavoastră cu asemenea consilieri nesimţiţi? Ruşine !
                                                                                                    28 Septembrie 2010



În sfârşit, primăria a stropit cu insecticid.

 Astăzi dimineaţă, după o lungă aşteptare, primăria din Turnu-Magurele a catadicsit să arunce cu insecticid . Deşi e destul de târziu, e bine şi acum.
     Avionul, proprietate a domnului Dragnea, a aruncat insecticid peste oraş şi peste cartierele Măgurele şi Odaia. Interesant e că ţânţarii s-au ascuns în spaţii închise, astfel că cetăţenii care erau la policlinică au trebuit să iasă afară din cauza invaziei de ţânţari. Sperăm că insecticidul folosit de primărie să nu fie expirat şi să aibă efect. Nu de altă, dar destul am suferit de câteva săptămâni din cauza înţepăturilor ţânţarilor. Suntem interesaţi să ştim cine a câştigat licitaţia pentru dezinsecţie şi cu ce sumă, in aceasta criza financiara trebuie sa se faca economii. Domnul Mohanu  vorbeşte la radio despre alte lucruri, despre obligaţia licitării acestui serviciu, nu.
    De ce a trebuit să treacă o luna, când se ştia că tot o să stropească ? Doar să ne creeze disconfort? Sau, acum că nu a trecut moţiunea, domnul Mohanu s-a gândit că suferim  tăieri de salarii şi pensii, nu trebuie să mai suferim şi înţepături de ţânţari. Sunt zvonuri care spun că cei care au stropit prin oraş au luat o parte din soluţie pentru acasă. Noi credem că nu s-a întâmplat aşa, muncitorii şi-au făcut onest treaba. Rezultatele acţiunii nu vor fi foarte bune dacă nu va mai urma o noua stropire cu insecticid.
Sperăm ca primăria să nu se oprească aici pentru că toată acţiunea de azi va deveni aproape inutilă.
                                                                                                          16 Iunie 2010, 13:30:50

Atenţie la câinii comunitari, sunt mai agresivi din cauza caniculei.


Pe timpul caniculei câinii devin mai agresivi , mai ales cei comunitari de care nu are nimeni grijă. Disconfortul termic şi faptul că nu au sursă de apă fac din câini un adevărat pericol pentru cetăţenii oraşului.
Haitele de câini sunt mai numeroase că niciodată şi foarte periculoase, încât locuitorii oraşului ar trebui să evite să circule prin preajmă lor. Primăria şi administratorii de blocuri ar trebui să aibă grijă de aceşti câini pe timpul căldurii şi să le asigure sursa de apă. De fapt primăria ar trebui să ne scape de acest pericol, câinii fără stăpân care bântuie prin oraş, însă domnul Mohanu e la problema "ţânţari", problemă pe care o tot rezolvă prin vorbe.
Am ajuns să stăm cu uşile şi ferestrele apartamentelor închise, să suferim căldura îngrozitoare, numai să nu între ţânţarii. Asemenea ţânţari mari nu am mai văzut de mult timp. Revenind la câinii comunitari, trebuie să subliniem faptul că serviciul de hingheri de la primărie nu-şi face deloc treaba. Nu am mai văzut pe cineva de-acolo să încerce măcar să prindă o parte din câinii care traversează străzile în adevărate haite.
Lipsa apei îi transformă pe caini în adevărate fiare, copii sunt cei mai expuşi la agresivitatea câinilor. Cum domnul primar şi cei din conducerea primăriei nu traversează oraşul decât în maşini, e puţin probabil să ia vreo măsură. Domnule primar, seara  ne retragem în apartamente de frică înţepăturilor de ţânţari, noaptea nu putem circula de teamă câinilor vagabonzi, ziua nu putem să ieşim din cauza căldurii, am ajuns prizonieri în propriile apartamente.
Dorim ca primăria să rezolve prin fapte problemele ţânţarilor şi câinilor, avem dreptul la o viaţă normala în oraş. Aşteptăm măsuri concrete şi nu paliative.
                                                                                                   16 Iunie 2010, 00:39:12

Intrebari comode si incomode!

 În fiecare joi, domnul  Mohanu vorbește la Radio Sud despre problemele orașului și realizările primăriei. Limbajul de lemn folosit de primar este evident, dansul nereușind să comunice ceva cu adevărat util locuitorilor.
În ultima  sa apariție, a răspuns la o întrebare a unui ascultător(singura din emisiune) care îi cerea domnului primar să monteze wc-uri ecologice, deoarece cel din parc nu este suficient. Fără comentarii. Totul pare regizat: de la întrebări la telefonul la  care se răspunde.  Alte probleme arzătoare dezbătute de primar au fost: fântâna arteziană care va înlocui "ciupercă" de la gară, descentralizarea în sistemul sanitar, canicula, criza economică și țânțarii. Singura tema importanta dezbătută de primar și care ii interesează pe turneni este lupta cu țânțarii și faptul ca primăria nu a făcut deocamdată nimic, făcând din locuitorii orașului donatori de sânge fără voie. Celelalte teme au fost de umplutura și sa treaca timpul si mandatul domnului primar sa fie cat mai dulce si pe viata, dacă se poate. Daca cea mai importanta tema au fost țânțarii, atunci așteptăm următoarea emisiune când primarul poate încearcă sa atace și problema muștelor. Toate aceste "probleme" au fost rezolvate în vorbe, fără nimic concret. Întrebările moderatoarei sunt puse cu mare atenție, totul este verificat înainte de domnul Mohanu, nu cumva să aibă parte de vreo întrebare incomodă.
Domnul Mohanu nu are curajul să răspundă la întrebările pe care le formulăm, noi şi cititorii noștri, în legătură cu adevăratele probleme ale  orașului. Despre investiția de 10 milioane de euro, este vorba de ferry-boat, domnul Mohanu nu menționează nimic. Publicitatea pentru aceasta investiție este aproape nula. Parcul industrial, despre care s-a făcut un studiu de fezabilitate, care a costat foarte mult, nu mai este amintit. Unde va fi amplasarea acestui Parc industrial, domnule Mohanu? Mai faceți un studiu de fezabilitate, pentru ca, nu-i așa, trebuie să cheltuiți, fără folos, banii contribuabililor?
                                                                                                            
                                                                                                                                         15 Iunie 2010, 00:02:44


Dragnea aduce chinezi in Teleorman!

 Într-o declaraţie făcută vineri, la o conferinţa de presă, domnul L. Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, a afirmat că investitorii chinezi sunt o şansa pentru Teleorman.
Domnul Dragnea  a mai menţionat că o delegaţie din provincia chineză Anhui a vizitat judeţul şi că s-au făcut paşi pentru înfrăţirea celor două structuri teritorial-administrative. Înţelegem din această ştire că în Teleorman o să vină comuniştii chinezi care vor investi masiv în hirocentrala de la Islaz şi în Autostrada Sudului. Cum domnul Dragnea a fost în China acum câteva săptămâni şi delegaţia chineză a venit în Teleorman. Rezultate concrete nu sunt şi nu vor fi atât timp cât Teleormanul este un judeţ captiv. Afacerile domnului Dragnea sunt importante, aşa că chinezii sunt aşteptaţi să investească în autostrada din sud, visul şi "pohtă" domnului Dragnea, Teldrum având nevoie de o lucrare de zeci de milioane de euro. Ştim că, chiar de-ar veni chinezi în Teleorman, judeţul o să rămână aşa cum este în prezent, unul dintre cele mai sărace judeţe ale României.
Precum in piesa de teatru "Aşteptându-l pe Godot" a lui B. Brecht, unde personajele piesei asteapta un personaj iluzoriu, care nu vine niciodata, aşa o să aşteptăm şi noi investitori chinezi în Teleorman. Până când Parcul industrial din Turnu-Măgurele nu se va construi, nu are cine să investească în oras... Avem ferry-boat, însă el este cunoscut doar de puţină lume. Pe hărţile GPS, Bacul Turnu-Nikopol nu există.
                                                                                                                        


Când o sa avem ștrand în Turnu-Măgurele?

 Căldura de afară ne îmbie să ne scăldăm şi să ne răcorim în apă.

    În Turnu-Măgurele, din cauza celor din fruntea primăriei, nu există un ştrand. Ştrandul de la Banciu, care avea o panoramă extraordinară şi se găsea într-un loc splendid, nu mai este  pentru toată  lumea. A devenit proprietate privată şi nu ştim dacă mai este folosit. Oricum şi proprietate privată, el putea fi deschis pentru că oamenii ar fi plătit pentru a-l folosi. Ştrandul de la stadionul municipal este într-o stare dezolantă. Primăria nu a investit nimic pentru a-l proteja şi a-l moderniza. Şefii primăriei, dacă şi-au construit piscine, nu sunt interesaţi de oamenii de rând. De noi îşi aduc aminte în campaniile electorale, când promit marea cu sarea şi nu se ţin de cuvânt.

    In loc  să organizeze "Serbările Dunării" mai bine foloseau acei bani pentru a reabilita un ştrand. Semafoare avem, ştrand ce ne mai trebuie? Domnule Mohanu, tinerii au nevoie de cel puţin un ştrand în oraş, e un lucru realizabil, de ce nu-l faceţi? Plaja de la Olt este acoperită cu apa, aşa încât, doar la carieră se mai face baie. E prea puţin. În perioada anterioară existau două ştranduri, la Banciu şi la Stadion, mereu pline, iar tinerii puteau merge şi la canalele de irigaţii, care acum nu mai există, unde era o apa limpede şi curată..

     Acum, după 14 ani de conducere a primăriei, domnul Mohanu se poate lăuda că a închis ambele ştranduri. Şi această "realizare" trebuie trecută în CV-ul primarului nostru, pe lângă distrugerea Casei de Cultură a Sindicatelor. Tinerii trebuie să meargă la Alexandria pentru a găsi un ştrand sau a putea să urmărească un spectacol de film sau de teatru. Cultura şi exerciţiul fizic sunt exilate din oraş. Când se va face ceva şi pentru tineri?
                                                                                                                  
                                                                                                         14 Iunie 2010, 12:27:02


Circulatia interzisa!

In centrul orașului, de la ceas pana la parc, circulația auto este interzisa.
Multi conducători auto, care nu sunt din zona, nu observa indicatorul care interzice circulația și merg pe centru. O alta categorie de șoferi, care prefera și au permis sa circule pe centru, este "smecheru" de Turnu cu mașina scumpa și obrazul gros. Pe cei care nu sunt de aici ii credem, ni se poate întâmpla și noua în alte orașe, dar pe smecherii cu fițe de doi bani ar trebui sa ii fluieram.
Fiind o zona unde poti sa te plimbi linistit, la un moment dat apare o masina si nu stii cum sa te feresti din fata ei si de indiferenta celor care ar trebui sa semnalizeze mult mai bine acea portiune. Primaria ar trebui sa semnalizeze mult mai bine, deoarece numai acel indicator nu este  foarte vizibil pentru un sofer care nu este din oras. Centrul orasului ar trebui sa fie amenajat special si delimitat foarte bine de celelalte strazi unde este permisa circulatia autovehiculelor, si totusi, pana atunci, ar putea fi puse cateva ghivece mari cu flori la intrari. Daca circulatia se intensifica, propunem montarea de semafoare.
In orasul nostru, si tot in centru, avem o fabrica de tricotaje intr-un spatiu unde ar trebui sa fie magazine.
                                                                                                            
                                                                                                                                                    14 Iunie 2010, 01:19:31


Şedinţă şi petrecere!

 Sâmbătă, la Turnu-Măgurele, a avut o întâlnire a domnului Dragnea cu organizaţia PSD din Turnu-Măgurele.
La întâlnirea desfăşurată la hotelul Turris, proprietate a domnului Dragnea, au participat, pe lângă domnii Mohanu, Bâtă, tineri din organizaţia TSD, etc şi domnul Nicolae Banicioiu, deputat, presedintele organizatiei TSD, cel care a reuşit în judeţul Prahova să devină unul dintre cei mai bogaţi oameni, prin matrapazlâcurile făcute cu terenuri. Oricum, domnul Dragnea, ca secretar general al PSD şi ca stăpân al judeţului Teleorman, nu avea ce să înveţe de la mai tânărul sau oaspete.
Probabil s-a discutat şi despre "şcolile de partid", noua găselniţă a domnului Dragnea, aserţiune făcută tot ieri, la Râmnicu-Vâlcea. După discuţiile de la hotel, întreaga adunare a mers la Banciu unde s-a mancat şi s-a băut până seară târziu. Petrecerea a fost organizată de PSD, probabil cu ocazia moţiunii de cenzură. Ca o curiozitate, la Banciu au început să se desfăşoare săptămânal petreceri la care participă domnul Dragnea.
Este un semn că la Bucureşti nu se mai pot face, căci, deh, e criză financiară.
                                                                                                              
                                                                                                     13 Iunie 2010, 13:51:41        


O altă scrisoare pierdută!

 Prin cutiile poştale şi pe scările blocurilor din Turnu-Măgurele a apărut o aşa-zisă scrisoare deschisă către teleormăneni. Autorii acesteia sunt doi deputaţi şi un senator ai PNL, care nu trec prin judeţ, mai ales domnii Dumitrica şi Nicoara, decât din joi în Paşte. Ce s-a gândit domnul Antonescu, el lider maximo al PNL? Nu era de-ajuns campania populistă desfăşurată de reprezentanţii PNL pe la posturile tv, trebuia să apară şi o scrisoare.

 Conţinând  umor ca şi piesa lui I.L.Caragiale, scrisoarea liberala e plină de aberatii. "Toate ţările din jur României(greşeala aparţine deştepţilor care au scris fiţuica!) progresează sau chiar au ieşit din criză, România nu". Nu poţi decât râde in hohote citind o asemenea aberaţie. Ungaria, de exemplu, are mari probleme economice, chiar vicepreşedintele partidului de guvernământ declarând săptămâna trecută că Ungaria are şanse mari să ajungă în situaţia precară a Greciei, aşa că, dacă liberalii au aflat că Ungaria a ieşit din criză, să o spună şi guvernanţilor de acolo.

 "PNL susţine măsuri ferme precum scăderea taxelor, reducerea TVA pentru locuinte, stimulente fiscale pentru cei ce angajează şomeri", etc, măsuri pe care nimeni, nici Dumnezeu, nu le  poate lua în situaţia economică din lume. Cancelarul german Angela Merkel spunea că  Europa e pe marginea prăpastiei . Probabil PNL doreşte ca România, aflată  în aceeaşi situaţie, să facă un pas înainte. Mulţumim domnilor, va invităm să faceţi dumneavoastră pasul, prăpastia va aşteaptă. Noi rămânem pe margine şi încercam, împreună cu întreagă lume, să ieşim din această criză economică.

 Domnilor liberali, mai bine mergeţi la Bruxelles, la salonul de coafură unde domnul Antonescu îşi vopseşte părul. Rugatii pe cei de acolo să-l lase nevopsit, pentru că, ştiu toţi românii, :Lupul (Antonescu) îşi schimbă părul, dar năravul (Dinu Patriciu) ba.
                                                                                                     13 Iunie 2010, 13:14:12


E zăduf, unde sunt cișmelele de apa, domnule primar?

Astăzi, vineri, termometrul a urcat pana la 36 de grade Celsius în Turnu-Măgurele.
A fost o căldura sufocanta, innabusitoare, mai ales pentru copii și bătrâni. Am sperat ca primăria, în loc sa se gândească la toalete se va gândi la cei care, nevoiți fiind sa meargă prin oraș, au nevoie de apa pentru a se răcori și a se hidrata. Cele doua cișmele de pe centru au o presiune atât de mica încât e mai sigur sa mergi acasă decât sa încerci sa bei apa de la ele. Dar, într-un oraș precum Turnu-Măgurele, este nevoie de mai multe cișmele. E o problema pe care cei din primăria o ignora de ani de zile, dânșii ocupându-se cu fântâni arteziene care, din păcate, nici ele nu funcționează. Domnule Mohanu, trebuie sa leșine cineva pe strada ca sa va ganditi sa construiți câteva cișmele?
Așteptăm o reacție din partea primăriei cat de curând, având în vedere ca se anunța temperaturi ridicate în continuare.
                                                                                             11 Iunie 2010, 19:26:20

Căldură mare, monşer!

După cum anunţă meteorologii, la sfârşitul acestei săptămâni temperaturile vor creşte în Turnu-Măgurele până la 36-37 de grade Celsius.
Este un val de caniculă care va pune la încercare populaţia oraşului. Cine nu are aparat de aer condiţionat va risca să fie donator de sânge pentru primar. Ţânţarii, care îşi fac de cap în oraş în lipsa dezinsectiei, pe care primăria era obligată să o faca, vor putea pătrunde uşor prin uşile şi ferestrele deschise. Să spunem un mulţumesc apăsat primarului pentru acest lucru. În privinţă expunerii la soare, medicii recomandă să evităm expunerea prelungită la soare între orele 11-18. În aceste perioade de caniculă este obligatoriu să consumăm cel puţin 2 litri de lichide pe zi, chiar dacă nu avem senzaţia de sete. Apa e cel mai bun lichid, evitaţi alcoolul în aceste zile caniculare. Se pare că şi săptămâna viitoare se vor menţine temperaturile ridicate.
Domnule primar, pentru a putea  deschide ferestrele, stârpiţi ţânţarii! Momentul propice pentru dezinsectie era sfarsitul lunii mai, insa nici acum nu este foarte tarziu. Ati organizt o licitatie pentru ca acest lucru sa se faca legal? Nu am auzit sa vorbiti despre acest lucru, asa ca, trebuie sa ne decurcam fiecare cum putem.


                                                                                                       11 Iunie 2010, 11:27:17



Vespasian Mohanu.

 Acum, când în aceste zile toride, ţânţarii au devenit stăpânii oraşului, domnul Mohanu are o viziune optimistă asupara lumii şi crede că este necesar să construiască toalete ecologice în oraş.
Era tot ce ne lipsea! Precum împăratul roman Vespasian, cel care a construit toalete publice la Roma şi a introdus taxă de intrare ,spunând celebra propoziţie: "Banii nu au miros", primarul nostru s-a gândit să facă la fel ca celebrul nostru strămoş. Probabil nu mai au de unde să  sustragă bani şi aceste toalete ar pica la ţanc. Domnule Vespasian Mohanu, va sugerăm şi un dicton pe care să-l scrieţi pe toalete: uşuraţi-va în treaba primăriei. Suntem siguri că această montare de toalete ecologice va aduce bani în buzunarele cui trebuie, nu în ale oraşului. Apropo de bani şi buzunare: când aveţi de gând să faceţi bani şi pentru cetăţenii acestui oraş? V-am sugerat că cea mai bună publicitate pentru ferry boat este includerea lui pe hărţile GPS ale marilor operatori: Navteq şi Teleatlas.
Evident că nu aţi făcut nimic pentru că va interesează  doar buzunarul propriu. E adevărat că banii nu au miros dar afacerile ilegale miros a DNA. 
                                                                                                        
                                                                                                                            10 Iunie 2010, 23:22:31

Depozit lângă blocuri de locuinţe.

 Acum  câţiva ani, lângă blocurile L din cartierul Catanga s-a construit un depozit de lemne şi materiale de construcţii aparţinând unei firme detinuta de familia Dragolea.
Această firmă a reuşit să ocupe tot spaţiul verde din faţă blocurilor L. Locatarii acestor blocuri au făcut multe reclamaţii la primărie, deranjaţi fiind de zgomotul şi trepidaţiile pe care le simt atunci când se descărcă lemne sau alte materiale. În faţa blocurilor L se amenajase un spaţiu de joacă pentru copii, dotat cu leagăne şi alte aparate pentru cei mici. Din păcate, toate aceste lucruri au dispărut şi, încetul cu încetul, depozitul de materiale a pus stăpânire pe acest teren.
Întrebăm primăria : cine a dat autorizaţie pentru acest depozit? Avem prea mult spaţiu verde în oraş şi era nevoie de un depozit de materiale în faţă blocurilor? Cum e posibil că zeci de cetăţeni să sufere din cauza celor care, dacă trăiesc ei fără zgomot în locuinţele luxoase, nu le pasă de oamenii simpli! Nu s-a găsit un alt loc pentru un depozit în marginea oraşului? Probabil că praful, zgomotul şi trepidaţiile blocurilor sunt preţul pe care noi, contribuabilii, îl plătim pentru menţinerea actualei administraţii a oraşului. Domnule Mohanu, veniţi să locuiţi o săptămână în blocul L3 şi veţi avea o săptămână de coşmar. Cei care au copii mici trebuie să fie cu ochii în patru să nu se lovească sau să nu fie loviţi de lemnele şi materialele de pe fostul spaţiu verde.
Locuitorii din aceste blocuri va cer, domnule Mohanu, să anulaţi autoriztia de constructi pe spaţiul verde şi să obligaţi firma respectivă să se mute într-un loc unde nu deranjează. Sperăm să rezolvaţi favorabil doleanţa lor.


                                                                                                    9 Iunie 2010, 21:58:15


Primărie comodă.

În primăria turneana sunt foarte mulţi oameni care nu-şi fac datoria.

 Unii, pentru că sunt comozi, alţii, pentru că nu-i duce capul. Administraţia care se ocupă cu semnalizările şi indicatoarele rutiere este un exemplu concret. Astfel, intersecţia dintre  şoseaua ocolitoare din Catanga şi blocurile ANL nu este semnalizată corespunzător. În urma unei sesizări a fost montat un indicator "drum cu prioritate" însă nu este de-ajuns. Pentru că nu este loc pentru montarea de alte indicatoare,  noi propunem primăriei o soluţie simplă. Având în vedere că cel care vine din cartierul Catanga trebuie să cedeze trecerea, nu e de-ajuns indicatorul rutier de pe colţ, pentru că acel loc este tot timpul ocupat, deşi nu trebuie, cu maşini ale depozitului de construcţii şi astfel indicatorul   treace neobservat. De aceea propunem primăriei, şi nu cerem drepturi de autor, ca în intersecţie să fie desenat pe asfalt semnul de cedează trecerea. E simplu de făcut acest lucru şi atunci şoferii nu mai pot spune că nu au văzut indicatorul rutier.

 Sperăm că primăria din Turnu-Măgurele să realizeze acest lucru cât de curând şi astfel să se evite accidentele rutiere sau  certurile dintre şoferi. Aşteptăm să vă faceţi datoria, domnilor.


                                                                                                             9 Iunie 2010, 18:13:09

Vampirii primarului!

Am mai vorbit în alte articole despre faptul ca în oraș țânțarii au devenit stăpânii inserării.
Primarele orașului, domnul  Mohanu, a uitat sa stropească atunci când larvele erau în stadiu incipient, astfel ca acum, la orele inserării, trebuie sa intram în apartamente dacă nu vrem sa donam sânge primarului. Credem ca aceasta invazie de țânțari uriași este trimisa de mai marele urbei ca pedeapsa pentru ca favoritul lor la prezidențiale  a fost învins. Cat a așteptat domnul Dragnea sa spuna cu bucurie: v-am făcut-o, turneni! Ne gândeam, pe de alta parte, ca domnul Dragnea a adus insecticide la magazinul dansului și, pentru ca lumea nu cumpăra, s-a gândit sa ne oblige sa ii facem vânzare. Un spray antitantari este peste 14 lei, deci dacă vinde câteva pe zi câștiga destul. Un alt motiv al faptului ca nu s-a făcut dezinsecția în oraș ar fi ca primarul, dacă tot nu face nimic în oraș, ne obliga sa stam în apartamente pentru a fi feriți de țânțari. Acum tot mai e bine, din punct de vedere climatic, în apartamente, însă mai târziu, când căldura va deveni de nesuportat, o sa ne rugam  sa dispară țânțarii pentru ca altfel vom muri de zăpușeala. Din apartamentele și birourile  cu aer condiționat, cei din primărie nu observa chinul la care suntem supuși. Daca lor le e bine restul poate sa crape. Alegeri nu sunt în acest an asa ca nu le pasa de oameni. Pana când va bateți joc de turneni, domnule Mohanu.
Aroganta fata de cetățeni nu va fi uitata și, mai devreme decât credeți, veți primi răsplata.


                                                                                                         8 Iunie 2010, 23:22:12


A venit vara. Unde mergem sa facem baie?

E vara calendaristica, e foarte cald dar un oraș precum Turnu-Măgurele nu are nici măcar un strand.
     Pe vremuri exista un ștrand la stadionul de fotbal însă de multi ani este nefuncțional. Primăria are bani pentru semafoare, echipa de fotbal si alte  lucruri inutile dar un ștrand este greu sa întrețină. Suntem siguri ca sunt oameni de afaceri din oraș  care ar putea sa preia ștrandul de la stadion și sa-l amenajeze. Desigur ca acest lucru nu ii convine domnului Dragnea, dansul este cel ce decide în oraș. Domnul Mohanu, ca profesor de sport, ar fi trebuit sa înțeleagă nevoia tinerilor, și nu numai a lor, de a avea un loc unde sa se răcorească și sa învețe sa înoate. Cei care vor sa meargă undeva sa se scalde au doua soluții: Dunărea si Oltul. Din păcate, ambele neamenajate. La Dunăre s-a deschis un local pe mal însă plaja de acolo este acum sub apa.
     Așteptăm sa scadă Dunărea și sa avem o plaja buna însă, acolo, este pericol mare pentru cei ce nu știu sa înoate. Nu exista salvamar, nu exista balize de semnalizare și, din când în când, se întâmpla tragedii. Aceeași situație este și la plaja de la Olt. Primăria poate sa obțină chiar profit dacă amenajează plaja și aduce obiecte de închiriat sau de vânzare. Nu e o investiție nerentabila, ba, din contra, însa încremenirea primăriei face sa nu se întâmple nimic.
    Domnule Mohanu, oamenii săraci nu-și permit sa meargă la mare în Grecia sau  în Bulgaria, precum dumneavoastră sau domnul Dragnea! Avem dorința ca, din bani noștri, ai contribuabililor, sa se amenajeze un ștrand sau o plaja, unde tinerii și copii sa poată merge fără sa existe pericol de înec. E asa greu de făcut acest lucru? Suntem siguri ca nu.
                                                                                                           8 Iunie 2010, 00:18:29

Din nou despre o revistă inutilă!

 Acum, când este criză, această revistă continuă să apăra, deşi nu i-ar remarca nimeni lipsa, în afară celor plătiţi de primărie să se ocupe de ea.

  Pe pagina trei a copertei îi găsiţi acolo pe dumnealor, unii dintre ei primind bani pentru aceast mijloc de propagandă al primăriei. Din ultimul număr reţinem că, în Consiliul Local,toţi consilierii au fost de acord  să se înfiinţeze clubul "Dunărea Turris", cu mai multe secţii ,cu finanţarea bugetului local. Adică noi, contribuabilii vom plăti pentru echipa de fotbal salarii şi alte prime, transport, cheltuieli de afiliere, etc. De ce primăria nu foloseşte aceşti bani la altceva? Suntem de acord să existe un club sportiv al Consiliuliui Local,cu secţii precum cele din Hotărârea C.L., însă fotbalul trebuie tratat separat. Nu trebuie să plătim noi pentru echipă dacă nu dorim acest lucru. S-a ajuns ca pe timpul comuniştilor, când oamenii cotizau la echipa de fotbal obligatoriu. Fotbalul poate să trăiască prin sponsori, sunt atâţia oameni bogati în Turnu-Măgurele,care pot să susţină echipa de fotbal. Primăria, Consiliul Local, trebuie să le dea înlesniri fiscale pentru a ajuta aceştia echipa de fotbal. Vrem cu toţii ca echipa să promoveze în divizia C, însă acum, în plină criză, e un lux să susţină primăria o echipă de fotbal. Domnul Dragnea, patronul de fapt al echipei, are bani şi poate să susţină acesta echipă.

 În acelaşi număr găsim paginile obişnuite cu poezii. Toate, absolut toate, sunt simple versificări, fără să transmită vreo emoţie. De fapt,cititorii acestor poezii sunt doar rudele şi prietenii autorilor. Câtă dreptate avea Eminescu: "E uşor a scrie versuri / Când nimic nu ai a spune/Înşirând cuvinte goale / Ce din coadă au să sune". Nu  ştim dacă aceşti autointiutulati poeţi primesc şi bani pentru "operele" lor. Ar fi culmea! Tot întrebăm primăria şi Consiliul Local, cât costă această revistă şi de ce este nevoie de ea? Domnilor, dacă aveţi bani, folositii pentru o amenajare a unui ştrand în oraş, pentru amenajarea unei plaje la Olt, lucruri de care se pot bucura mulţi oameni şi care ar putea să aducă profit.  Dacă revista nu poate să fie rentabilă, opriţi-o.

 Hotărârile Consiliului Local pot fi publicate pe site-ul primăriei, pentru atâta lucru nu trebuie să se cheltuiască bani publici. Domnule Mohanu, dumneavoastră aţi citit această revistă vreodată? Atunci citiţi-o şi veţi vedea că trebuie oprită. Banul public nu trebuie irosit


                                                                                                       7 Iunie 2010, 20:01:09


Țânțarii - prietenii turneanului?

Odata cu lasarea intunericului nu poti sa iesi la plimbare deoarece risti sa te "manance" tantarii. Primaria trebuie sa stropeasca, sau de ce nu, sa le puna semafoare la tantari.
Credem ca mai util pentru oras era sa dispara tantarii, nu sa cheltuim bani pe semafoare in ani de criza. Probabil primarul nu sta seara afara, mai ales ca nu-i campanie electorala. Sau poate a gandit ca anul acesta, fiind criza, nici tantarii nu vor mai trai in Romania. Nu incercam sa facem din tantar armasar, dar nici nu putem sa nu atragem atentia celor din primarie ca trebuie sa incerce sa faca desinsectia in oras. Credem ca avionul domnului Dragnea ar putea sa imprastie substante impotriva tantarilor sau, la primarie, s-au gandit sa-i lase pe bietii oameni la discretia tantarilor, pentru a critica guvernul ca suge sangele poporului.  E timpul ca primaria sa-si faca datoria, altfel tantarii vor deveni companionii nostri in case si afara.
Stim ca avem nevoie de prieteni dar tantarul nu este prietenul omului, din contra. Am sperat  ca primaria va lua masuri insa acest lucru nu s-a intamplat. Un motiv pentru pasivitatea primariei o fi racirea globala. Pe la primaria s-o fi auzit ca nu vom avea vara din cauza norului vulcanic si, ce si-au zis, banii pentru starpirea tantarilor ii folosim pentru clientela politica. Daca au gandit asa, apoi prost au gandit, tantarii sunt printre noi si ne bazaie iar primaria va fi amintita in toate gandurile noastre atunci cand suntem ciupiti de tantari. Acum, in al 12-lea ceas, poate vom vedea o reactie de orgoliu a primariei


                                                                                                                                     6 Iunie 2010, 22:49:40


Accident grav pe strada Praporgescu!

Sambata seara, in jurul orei 22.30  a avut loc un grav accident de circulatie.
La intersectia stazilor Capitan Stanculescu si Traian cu Strada G-l Praporgescu, chiar in acea intersectie, un autoturism Dacia a fost lovit de un autoturism BMW. Dacia, cu semn de incepator pe parbriz, venea dinspre piata  si a facut manevra de a intra pe strada Stanculescu. Se pare ca soferul Daciei a fost pacalit de viteza cu care venea autoturismul BMW, astfel ca el a crezut ca are timp sa treaca intersectia. BMW-ul, cu numere de Bulgaria, a venit cu viteza dinspre centru si a lovit in partea dreapta Dacia, care a fost intoarsa la 180 de grade si proiectata pe trotuar. BMW-ul a fost si el proiectat pe trotuar de forta impactului. Pe trotuar a mai fost lovita si o Skoda Octavia, care a fost avariata usor. Un pasager din Dacie a fost internat la spital. Dupa primele cercetari, vinovat este soferul Daciei care nu a acordat prioritate, insa accidentul nu ar fi fost asa grav daca soferul BMW-ului avea o viteza mica. Speram ca gravitatea ranilor celor implicati sa  fie minora. Norocul soferului Daciei, daca se poate vorbi de noroc in acest caz, a fost ca lovitura primita de la BMW a fost receptionata in roata si aripa dreapta a Daciei. Cativa zeci de centimetri si Dacia ar fi fost lovita in usi, ceea ce ar fi cauzat rani foarte grave ocupantilor.
Viteza adaptata traficului este cea care ne scapa de accidente grava. Conduceti prudent


                                                                                          5 Iunie 2010, 23:41:46













2 comments:

  1. Atenţie la câinii comunitari, sunt mai agresivi din cauza caniculei.
    Pe timpul caniculei câinii devin mai agresivi , mai ales cei comunitari de care nu are nimeni grijă. Disconfortul termic şi faptul că nu au sursă de apă fac din câini un adevărat pericol pentru cetăţenii oraşului.Haitele de câini sunt mai numeroase că niciodată şi foarte periculoase, încât locuitorii oraşului ar trebui să evite să circule prin preajmă lor. Primăria şi administratorii de blocuri ar trebui să aibă grijă de aceşti câini pe timpul căldurii şi să le asigure sursa de apă. De fapt primăria ar trebui să ne scape de acest pericol, câinii fără stăpân care bântuie prin oraş, însă domnul Mohanu e la problema "ţânţari", problemă pe care o tot rezolvă prin vorbe.Am ajuns să stăm cu uşile şi ferestrele apartamentelor închise, să suferim căldura îngrozitoare, numai să nu între ţânţarii. Asemenea ţânţari mari nu am mai văzut de mult timp. Revenind la câinii comunitari, trebuie să subliniem faptul că serviciul de hingheri de la primărie nu-şi face deloc treaba. Nu am mai văzut pe cineva de-acolo să încerce măcar să prindă o parte din câinii care traversează străzile în adevărate haite.Lipsa apei îi transformă pe caini în adevărate fiare, copii sunt cei mai expuşi la agresivitatea câinilor. Cum domnul primar şi cei din conducerea primăriei nu traversează oraşul decât în maşini, e puţin probabil să ia vreo măsură. Domnule primar, seara ne retragem în apartamente de frică înţepăturilor de ţânţari, noaptea nu putem circula de teamă câinilor vagabonzi, ziua nu putem să ieşim din cauza căldurii, am ajuns prizonieri în propriile apartamente.Dorim ca primăria să rezolve prin fapte problemele ţânţarilor şi câinilor, avem dreptul la o viaţă normala în oraş. Aşteptăm măsuri concrete şi nu paliative. 16 Iunie 2010, 00:39:12


    degeaba va zbateti voi sa faceti acest blog ca oricum nu va intelege nimeni .
    in legatura cu cainii comunitari, doar se stie ca la noi, in Turnu Magurele, sunt caini la tot pasul.

    ReplyDelete
  2. Intrebari comode si incomode! În fiecare joi, domnul Mohanu vorbește la Radio Sud despre problemele orașului și realizările primăriei. Limbajul de lemn folosit de primar este evident, dansul nereușind să comunice ceva cu adevărat util locuitorilor.În ultima sa apariție, a răspuns la o întrebare a unui ascultător(singura din emisiune) care îi cerea domnului primar să monteze wc-uri ecologice, deoarece cel din parc nu este suficient. Fără comentarii. Totul pare regizat: de la întrebări la telefonul la care se răspunde. Alte probleme arzătoare dezbătute de primar au fost: fântâna arteziană care va înlocui "ciupercă" de la gară, descentralizarea în sistemul sanitar, canicula, criza economică și țânțarii. Singura tema importanta dezbătută de primar și care ii interesează pe turneni este lupta cu țânțarii și faptul ca primăria nu a făcut deocamdată nimic, făcând din locuitorii orașului donatori de sânge fără voie. Celelalte teme au fost de umplutura și sa treaca timpul si mandatul domnului primar sa fie cat mai dulce si pe viata, dacă se poate. Daca cea mai importanta tema au fost țânțarii, atunci așteptăm următoarea emisiune când primarul poate încearcă sa atace și problema muștelor. Toate aceste "probleme" au fost rezolvate în vorbe, fără nimic concret. Întrebările moderatoarei sunt puse cu mare atenție, totul este verificat înainte de domnul Mohanu, nu cumva să aibă parte de vreo întrebare incomodă.Domnul Mohanu nu are curajul să răspundă la întrebările pe care le formulăm, noi şi cititorii noștri, în legătură cu adevăratele probleme ale orașului. Despre investiția de 10 milioane de euro, este vorba de ferry-boat, domnul Mohanu nu menționează nimic. Publicitatea pentru aceasta investiție este aproape nula. Parcul industrial, despre care s-a făcut un studiu de fezabilitate, care a costat foarte mult, nu mai este amintit. Unde va fi amplasarea acestui Parc industrial, domnule Mohanu? Mai faceți un studiu de fezabilitate, pentru ca, nu-i așa, trebuie să cheltuiți, fără folos, banii contribuabililor?


    la emisiunea de la Radio Sud, primarul vine si ne minte practic in fata. Numai el si subalternii dansului stiu foarte bine unde se duc banii nostrii. Au stiut sa faca Serbarile Dunarii, cand in acest oras sunt multi batrani care se confrunta cu foamea, nu au bani sa-si cumpere macar o paine, ca sa nu mai zicem de carne, branza, iaurt.
    Dragi cetateni, va intreb eu pe voi: Noi pensionarii, ptr ce, sau mai bine zis pentru cine am muncit o viata intreaga ? ptr cei care ne conduc, sau ptr familia noastra , ptr copiii nostri ca sa-i ajutam sa se realizeze , sa nu sufere de foame cum suferim noi de foame. Niemni nu are curaj sa spuna lucrurilor pe nume.

    ReplyDelete